Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van olyan aki ezért nem eszik...

Van olyan aki ezért nem eszik húst?

Figyelt kérdés

Nem olyan régóta, de nem eszek húst, mert egyszerűen undorítónak tartom. Nyersen is főleg mikor látom, hogy véres, meg inak (asszem azok) vannak rajta...

Múltkor ettem a reggelim, mellettem voltak ilyen húscafatkák aztán 5 percig ott öklendeztem a kuka felett.:D nem vicc, utána nem is ettem már.

Meg mikor kirántja anya és véres marad, kedvencem:) janem.

A szalámiknál is mikor látom a csirkemellnél például, hogy ilyen sötétebb foltok vannak benne, mert kivérzett vagy mi... na az meg a másik "kedvenc"...

Van valaki még ilyen finnyás? Tudom, hogy nem normális ez, de igazából nem tehetek róla, ez csak jön.:D

2019. márc. 11. 21:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

Én gyerekkoromban ezért nem ettem húst, aztán vagy majdnem 12 éves koromig csak rántotthúst voltam hajlandó megenni.

Aztán szépen bepótoltam.

2019. márc. 11. 21:34
 2/18 anonim ***** válasza:
63%

Egy honlapon találtam:

Kérdés:

Tisztelt Szakértők! Tinédzserkorú éves lányomnak szinte néhány nap leforgása alatt húsundora lett. Olyan ételtől amit eddíg imádott - öklendezik, rá sem bír nézni.Nagyon meg vagyok rémülve, mivel nekem a húsundorról súlyos betegség jut eszembe. Más panaszt nem említ. Mi lehet az ok,és mit tegyünk? Válaszát köszönöm:

Válasz:

Hagyományosan a húsundor a gyomorrák tünetének jele. Ez viszont ebben a korban csaknem kizárt. Mögötte inkább lelki okot kell keresni. Javaslatom: a gyomordaganat kizárására röntgenfelvétel, majd pszichiátriai konzílium. Meggyőződésem, hogy 20 év körül ez nem lehet testi ("szomatikus") eredetű. Enek ellenére a legrosszabb kizárásával kell kezdeni a kivizsgálást, vagyis gasztroenterológus szakorvoshoz kell fordulniuk.

2019. márc. 11. 21:37
 3/18 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: 15 éves vagyok, akkor erre nincs nagy esély, ugye? Kicsit beparáztam.
2019. márc. 11. 21:45
 4/18 A kérdező kommentje:
Meg amúgy eszek, csak nagyon keveset, és akkor is inkább csirkét (mellét)
2019. márc. 11. 21:45
 5/18 A kérdező kommentje:
Keveset, és ritkán* így helyes:)
2019. márc. 11. 21:46
 6/18 anonim válasza:
73%

Kicsit válogatósabb vagy, ez természetes. Én nagyjából szeretem a húst, de az ilyen zsíros, löncsös, nyálkás, bőrös dolgoktól simán kidobom a taccsot.

KFC-ben, múltkor a csirke a csontjánál rendesen véres volt, megettem 1-et, 2-t, harmadiknál már mondtam, na jó ebből elég volt, elment a kedvem kb 3 napra a hústól.

A rossz minőségű, foltos sonkákat és párizsikat sem eszem, de pl a jól átsült ropogós csirkecomb, rántott karaj, bőr nélküli csirkepaprikás jöhet. Volt olyan is, hogy a héten túl sok húst ettem, ezért a pár napig “böjtöltem”.

Viszont, ha kemény fizikai munkát végzek és kiéhezek, akkor tudok pusztítani rendesen.

2019. márc. 11. 21:46
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Más a brokkolitól undorodik, megint más a bőrös cuccoktól. engem meg pl a porctól ráz ki a hideg, ha egy picire is ráharapok, úgy megundorodom, hogy képes vagyok az egész tányér kaját otthagyni akkor is, ha amúgy imádom azt az ételt.

Teljesen normális, ha valamit nem bírsz. Szokatlan, hogy ez a hús, de nem beteges meg ilyesmi, csak arra ügyelj, hogy a vegaság miatt kieső vitaminokat pótold más forrásból.

2019. márc. 11. 21:52
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
2 vagyok. Ha nálad is nagyon hirtelen jelentkezett, és előtte nem volt ilyen problémád, akkor érdemes legalább a háziorvosnak elmondani, ő jobban fel tudja mérni, mi lehet a gond, vagy kell-e menned valamilyen vizsgálatra. Ne vedd félvállról, a hirtelen húsundor tényleg a gyomorrák tünete. Nekem volt olyan évfolyamtársam a gimiben, akinek gyomorrákja volt, tehát azt azért nem lehet mondani, hogy ilyen életkorban ez kizárt.
2019. márc. 11. 21:57
 9/18 anonim ***** válasza:
48%

Én egész életemben utáltam a húst, és pontosan ezért. Mert undorodtam tőle, mindig is. Rosszul voltam (vagyok) attól a gondolattól, hogy egy döglött állat legyen a számban...

Ha ez a gyomorrák jele, akkor én 40 éve gyomorrákos vagyok.

2019. márc. 11. 23:10
 10/18 anonim ***** válasza:
48%

Hát igazából én a zsiros hús nem tudom meg enni elég egy kis zsiros részre ráharapnom és hónapokig nem eszek húst. Még a hideg is kiráz és megyek h**ni..

Egyedül a csirke/pulyka mell amit elrágcsálok párolva és nem kell szét szedegetnem, hogy van e benne valami cucc..

Pedig örülnék ha tudnék turkálás nélkül pörköltet enni :/

Ez van, szalámikkal nincs bajom (csak a párizsi)

Úgyhogy én is finnyásnak tartom magam :D de igyekszem hátha leküzdöm, de mindig csalódás..

2019. márc. 11. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!