A "húsevők" félnek a vegánoktól, vagy mi ez a reakció?
Már nem az első, nem is a második hasonló eset ez.
Egy fórumon szó volt a nagyüzemi állattartásról, valaki odaírta, hogy hát igen, a mai hússzükségletet csak így lehet fedezni. Én odaírtam, hogy nem egészen igaz, a húsSZÜKSÉGLETet, amire élettani szempontból a szervezetünknek szüksége van a tápanyagok miatt, igazából napi pár gramm hússal lehet fedezni, az hogy az emberek nagyrésze minden nap napi 3 húsos fogást eszik, fél kilós hússzeletekkel, egyebekkel, az már csak a modern kor luxusa.
Erre hisztérikusan esett nekem valaki, hogy a szemét vegán meg akarja mondani mindenkinek, hogy mit egyen, én belekötöttem és megszabtam neki hogy mennyi húst ehet, undorító vallási fanatista vagyok, meg korlátolt, meg miattam meg a vegánságom miatt fognak kipusztulni az őserdők, és hasonlók.
A vicc az egészben, hogy nem vagyok vegán, még csak vega se (ha megnézte volna a profilom, elsők között virít ott két házi baconos grillhambi fotója) csak leírtam tényeket, már ez is kicsapja a biztosítékot a "húsevőknél"?
Ráadásul én ezt a csípőből, minden ok nélküli, enyhén személyeskedő, hisztérikus, túlzó letámadási stílust eddig azokon tapasztaltam, akik valamitől féltek.. Az ilyen "húsevők" félnek a vegáktól, vagy mi ez a totális kiakadásuk sokszor? Miért kell ilyen hisztérikusnak lenni?
(Mindenesetre legalább már értem, miért állítják, hogy sok a térítő vegán, miközben én alig-alig találkoztam 1-2-vel: így könnyű, hogy ha egy nemvegán leír pár tényt, akkor egyből ráaggatják, hogy térítő vegán, aztán kész, így tényleg nagyon sokan lehetnek......)
"ahelyett, hogy belátnák, egészségtelenül étkeznek"
Én beláttam. Ezért kezdtem el ketózni. Azóta sokkal jobban vagyok
én is beláttam hogy egészségtelenül étkeztem, azóta figyelek milyen húsokat eszek.
zöldségeket ha csak lehet nyersen eszem, és kerülöm az embertápokat (szója és olaj alapú szarok)
a rizst és a krumplit lecseréltem tartalmasabb gabonára.
tejból azóta csak zsírosat iszok, de kevesebbet is.
sütni csak állati zsírban.
olajat csak nyersen.
Én is beláttam pár éve. Azóta nem eszek gabonát, szóját, cukrot, feldolgozott ételeket, tejtermékeket. Egész életemben nem voltam ilyen jól, minden bajom elmúlt, a vérképem tökéletes, akárcsak a súlyom. Pedig eszek húst minden nap, igaz, közel sem napi 3x fél kilót.
És a tetejébe nem akarok senkit megtéríteni, hogy az én étrendem a legegészségesebb a világon. Mindenki azt eszik, amit akar, de engem nem fog tudni meggyőzni, hogy a hús káros az egészségre.
A testépítők sem esznek napi másfél kiló (3x0,5 kg, ha valaki nem értené) húst, ez konkrétan hülyeség. Ez ugyanis egy nagyjából 170-180 kilós testépítő ajánlott napi fehérjebevitelének felel meg, ilyen meg nem sok van, ráadásul nemcsak a kajából szokták fedezni.:-)
Ami a reakciót illeti, az illető valószínűleg találkozott már olyan fanatikus übermensch vegán hozzászólásokkal, amiket magam is láttam itt a gyakorin, miszerint a húsevők alacsonyrendű, primitív lények, a nagyüzemi állattartás rombolja a leginkább a környezetet pl. a marhafing útján stb, stb.:D Eléggé túlreagálta a dolgot, de ez végül is nem olyan meglepő, amikor Párizsban már hentesboltokat támad meg a vegán törpeminoritás (mindössze 3%-a a lakosságnak) militáns része. Nálunk ez a fajta agresszivitás egyelőre csak verbálisan jelenik meg, de így is épp elég visszataszító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!