Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Titkoljam, hogy vegán vagyok,...

Titkoljam, hogy vegán vagyok, vagy merjek róla beszélni?

Figyelt kérdés

Pár hónapja vegán lettem, sokat olvasok a témában, és megriaszt, hogy ilyen indulatokat vált ki a vegánság másokból, én meg nem vagyok valami harcias ember, de úgy látom ez akarva-akaratlanul konfliktust szül.

Múltkor is odamentem egy társasághoz, beszélgettünk, aztán valaki felhozta, hogy ő vegetáriánus, blabla, de jajj, dehogy lenne vegán, mert a vegánokat utálja, ki nem állhatja. Én meg csak álltam némán, szarul esett, nem akartam megszólalni. Vagy faterom viccesen azt kérdezte, hogy "És valamilyen szektába nem akarsz belépni?". Ezek nagyon durva előítéletek. De az sem esik jól, hogy titkolóznom kell, hogy nem mondhatom el, hogy én vegán vagyok. Mert mintha már a szó is szitokszó lenne.

Szóval, hogyan tudnám elkerülni a vitás helyzeteket, ha nem akarom lenyelni azt amit rám zúdítanak esetleg? Valami kitérő dumátok nincsen? Vagy inkább ne is hozzam fel, és titkoljam?

2018. júl. 1. 23:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
73%

En ugy szoktam hogyha rakerdeznek akkor mondom hogy vegan vagyok, de amugy nem ugy szoktam bemutatkozni hogy "szia x vagyok es vegan" :D

Mikor meg friss vegan voltam akkor en is kerultem az ilyen helyzeteket hogy elkeruljem a sok kerdest, meg beszolasokat. Majd elkezdtem felvallalni ha kellett es jobb lett mivel ugy ereztem hogy nem kell visszatartanom semmit, az emberek meg szoktak kivancsisagbol kerdezgetni. Sot, volt akit meg erdekelt is a tema jobban.

Intellektualis vitaba is reszt vennek valakivel, csakhogy az emberek 80-90% nem tud rendesen ervelni ezert nem eri meg vitatkozni veluk mert csak f a s z sagokat tudnak mondani. Par ember (mint ahogy elozo valaszolokbol is nehanyan) azt sem tudjak merre van az elore :D

2018. júl. 2. 20:23
 12/12 A kérdező kommentje:

Hát igen, értem amit mondtok, de az azért fel sem merült bennem, hogy bemutatkozáshoz hozzátegyem, hogy amúgy vegán vagyok :D

Szóval ilyen nem szeretnék lenni, bár van bennem egy bizonyos vágy hogy beszéljek róla, mert nekem étkezés terén (úgy értem egészség terén, plusz a sok finom étel amit megismertem), és lelkiekben (végre tudok tenni valamit az állatokért, környezetért) is baromi jó hogy vegán lettem. Sőt, igazából az életem minden területén segített eddig, szellemileg frissebbnek érzem magam, elmúlt az állandó fáradtságom, sokkal jobb főzni, vásárolni elég heti egyszer, és még olcsóbb is, túlzásnak hangzik, de még mosogatni is jobb, és sokkal boldogabb vagyok. Nem tudom másnál ez hogy lett miután vegán lett, de én nagyon lelkes vagyok. Szóval van bennem egy vágy, hogy ezt megosszam másokkal, hogy segítsek rajtuk.

De amit írtatok többen is :

9-es "Én őszinte ember vagyok, akinek kifejezetten érdekes lenne az ütközés s ideális esetben intellektuális vita "

11-es "Intellektualis vitaba is reszt vennek valakivel, csakhogy az emberek 80-90% nem tud rendesen ervelni ezert nem eri meg vitatkozni veluk mert csak f a s z sagokat tudnak mondani. Par ember (mint ahogy elozo valaszolokbol is nehanyan) azt sem tudjak merre van az elore :D"

Szóval én sem vagyok egy gyakorlott vitapartner, elég gyengék a kommunikációs képességeim, és nem tudok hirtelen reagálni dolgokra vitás helyzetben. Sokszor csak később jut eszembe, mit kellett volna mondani. Illetve látom néhány vegán betéve tudja a pontos számokat, adatokat, tanulmányokat az érveihez, tök hitelesnek hangzik amit mond, és még így sem értik meg az emberek, hogy miről beszél, szóval én akkor hogyan jönnék ki egy vitából? Valószínűleg csak ártanék a vegánságnak.

Szóval akkor marad az, hogy magamban tartom a lelkességemet, és kivárom, ha lesz olyan alkalom, hogy valakivel normálisan tudjak beszélni erről.

Köszönöm a válaszokat, mindenkiét!

2018. júl. 2. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!