Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Konzerv kókusztejet is lehet...

Konzerv kókusztejet is lehet kávéba, turmixba tenni, vagy az mire való? Főzéshez inkább?

Figyelt kérdés

Kértem barátom, hogy vegyen kókusztejet, de arra nem gondoltam, hogy különösebben ki kell térni, milyet. Mindig ugyanazt az alport veszem. :D Ez mindegy is, konzerv lett véve, ilyenem még sosem volt, nem is bontottam még fel. Főként kávéhoz szoktam önteni.

A kérdésem már csak abból is kiindul, hogy rá van írva valami olyasmi a dobozra, hogy hőmérséklettől függően megdermedhet. A dobozos kókusztej teljesen más kategória.


2018. jún. 18. 12:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bármire használhatod kedved szerint, de a legjobb igen, főzésre, pl. thai ételekbe.
2018. jún. 18. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
A konzerv kókusztej főzéshez jó. A kávéba bele teszed kókuszízű lesz tőle. Kókuszkrémbe használom palacsintához. Illetve Én még a hólabda krémjébe szoktam felesbe tenni sima tejjel.
2018. jún. 18. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
24%
Hát nem tudom, hogy kávéba öntve ugyanazt a hatást éred-e el, mint tehéntejnél. A kávéba ugyanis azért öntik, hogy a kávéban levő keserű ízt adó csersav és klorogénsav a tejben levő kazeinnal kapcsolódjon és ezáltal erősen csökkenjen a kávé kellemetlen keserű/savanyú íze.
2018. jún. 18. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Előző, nem feltétlenülazért öntik bele. Én kifejezeten a nem túl keserű kávékat keresem és veszem, amiket akár feketén is meg tudok inni (ami nálam nehéz. nem bírom a keserűt). De a tej vagy tejpótlék finomabbá, zsírosabbá teszi. De mindegyik lágyítja és csökkenti a keserűséget, azt hiszem, a kókusztej különösen, mivel az édes.

A kókusztejet nem szeretem kávéban, finom a kókuszíz, de kávéban zavar. Ízlés dolga, jó lehet-e abba... S én a házi, finom, édes kókusztejről beszélek, a bolti kókuszcuccokat utálom, nekem sokszor műanyag ízűek s nagyon kókuszosak, de nem igazán édesek. Pl. a hírneves Cocomas nekem határozottan rossz.


Főzéshez viszont jó a kókusztej, pl. a zöldségcurryt feldobja (bizonyára a húsosat is, de olyat szerintem még nem ettem) s ott jól elvan a sokféle ízzel. Máskor óvatosan, mert nem mindenhez megy a kókuszíz. Gyümölcslevesekhez pl. igen (bár ez is attól függ, kinek, milyen gyümölcshöz és mennyi), de ha valamibe semleges tej kell, az fura lehet kókusszal.


Ha csak az a gond, hogy sűrű kókusztej, az hígítható. Kókuszkrémet is lehet rakni kávéba.

De bizonyos ételekbe direkt a sűrű jó, pl. krémekbe, amiket csak elhígítana a sima kókusztej.

2018. jún. 18. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!