Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy legyek vegán ha nem...

Hogy legyek vegán ha nem -bírom a rostokat?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta próbálkozom a vegetáriánus- vegán étrenddel. 2 éve kb ritkán szakítottam meg. Viszont hiába tökéletesen van összeállítva az étrend (gomba ,tofu,bab,csicseri stb stb) rengeteg minőségi tápanyag. De a beleim nem tudják megszokni. Eszméletlenül puffadok. De annyira hogy már a földön fetrengek a fájdalmaktól. Voltam tükrözésen lent fent a doki szerint sibo lehet . Kaptam antibiotikum kurat amitől 3 hétig jó volt aztan kezdődött előröl a szenvedés. Folyamatos hanyimger ,puffadás szelek . Újbóli kivizsgálás a gasztros doki azt mondta egyszerűen olyan típusú a belremdszerem ,hogy nem tudok ennyi rostot megemészteni. Viszont kevesebb rosttal vegankent éhen halok . A tofu is puffaszt nagyon . Inni rengeteget iszom azzal nincs gond . Én már nem tudom mit tudnék ezzel csinálni. Van akinek hasonló gondjai voltak vannak ?????

2018. máj. 22. 06:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
61%
Nem mindegy az sem mikor mit eszel. Én vegetáriánus vagyok (bár mostanság tojást és tejtermékeket sem eszek) és a szójából, babból készült kajákat alapból nem bírom, reggelire nem tudok zsírt/ fehérjét enni. Minden szervezet különböző, tehát nem akarom rádhúzni, hogy biztos neked is a hüvelyesekkel van bajod, de nálam az vált be, hogy regglire gyümölcs.
2018. máj. 22. 18:03
 22/26 A kérdező kommentje:
Ma engedtem az elveken és nem ettem hüvelyest valamint nagyon kevés rostot vittem be . Ebédre mozzarella sajtos zöldséget nyomtam be rizzsel de a zöldség modt kevés volt . Mozzarella volt itthon a férjemnek és beeldobtam a kajámba. Jóllaktam nagyon és nem volt gondom . Nem olvastam még vissza minden kommentet de mindjárt pótlom. Nagyon nagyon sokmindennel próbálkoztam már de a rostok annyira kicsinálnak!!!! A baba miatt nem erőltetem most a dolgot. Szülés után még meglátjuk majd .
2018. máj. 22. 21:07
 23/26 anonim ***** válasza:
36%

Aki nem tud olvasni annak leírni MOM megint: semmiféle szír szar, gyógyszer, kemikália szedését nem javasoltam csupán egy TERMÉSZETES emésztőenzimét, lásd, ugyanaz mint a laktáz.

A rostokra nem lehet allergiás ill nem tud így reagálni rá, akkor a zöldség gyümölcs gabona se menne hiszen ezek is iszonyat rostdúsak.

Nem javasoltam azt továbbá hogy ezen éljen hanem azt, hogy vizsgálhassa ki magát mert valószínűleg enzimproblémáról van szó és rossz fele tapogatózik. Neki is és a babának is jót tenne ha valóban tudná mi a gond nem csak rávágná hogy a rost, mert egyértelmű bármely hozzáértő el hogy nem az.

Sajnos a háziorvos és sok más orvos sem ért a gasztroentrológiához és pont így alakulnak ki az ilyen nettó hülyeségek hogy “nem bírja a rostot”.

2018. máj. 22. 22:45
 24/26 anonim ***** válasza:
*leírom csak a telefon belejavított
2018. máj. 22. 22:46
 25/26 anonim ***** válasza:
45%
Egyél magokat, problem solved!
2018. máj. 22. 23:18
 26/26 anonim ***** válasza:
75%

olvasva a kérdést, már ott elakadtam, hogy minek erőlteted ezt az étrendet?

Hogy a szervezeted erősen tiltakozik, az egyértelmű. Hogy ezt miért hagyod figyelmen kívül, érthetetlen. Az egészség zászlójät tévesen lobogtatva teszed magad tönkre. Megéri?

2018. máj. 26. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!