Hogy legyek vegán ha nem -bírom a rostokat?
Ne haragudj, de én meg csak röhögni tudok. 😂😂😂
Szoptatást így ugye nem tervezel? Akkor ki kell iktatni mindent, ami puffaszt: tofu, minden szója tartalmú étel szigorúan tiltólistás. Hüvelyesek, brokkoli, karfiol, káposzta. Mogyoró. Aprómagvasak: paradicsom, málna, eper.
Plusz amire a te babád egyénileg érzékeny.
És akkor írod, hogy a glutént is kerülnöd kell.
Egyszerűen éhen fogsz halni. 😂😂😂
Szerintem egyél csak rizst meg krumplit, aztán kézcsókom.
"Folyamatos hanyimger ,puffadás szelek . Újbóli kivizsgálás a gasztros doki azt mondta egyszerűen olyan típusú a belremdszerem ,hogy nem tudok ennyi rostot megemészteni"
Miért nem hallgatsz az orvosra????
Ami nem megy, azt nem szabad erőltetni! Vannak, akik nem bírják, ez van.
A gyerekeknél is észrevehető: nem egyformák. Figyelni kell, hogy mi a jó és aszerint táplálkozni.
Beszélj meg egy orvossal egy megfelelő étrendet. Az állatok iránti részvétedet máshogy fejezd ki.
A sok dilettáns inkább fogja be. Vegán kismamák milliói hordanak ki egészséges gyermekeket nap mint nap!
Számtalan kutatás és egészségügyi szervezet alátámasztotta már hogy a vegán életmód és étrend BÁRMELY korosztály számára teljes értékű, egészséges életet biztosít.
A kérdzeő problémái egyéni, egészségügyi jellegűek és gasztroentrológussal valamint dietetikussal kellene egyeztetni.
Normálembereknél nem probléma a hüvelyesek fogyasztása a terhesség vagy a szoptatás alatt sem, csak magyar mítosz a dolog. A babfélék megemésztésére akkor termelődik a szükséges enzim ha gyakran fogyasztjuk az adott ételcsoportot, így pl az angolszász kultúrában ahol napi étel a szülés utáni első nap is gyakran babbal készült ételt fogyasztanak és semmi gond vele.
A bélgáz és görcsök nem a rost miatt vannak hanem mert a szervezeted nem képes a megfelelő enzimet termelni - a laktózintoleranciához hasonlóan amit szintén egy enzim hiánya okoz - ha rendszeres fogyasztás mellett sem indult be a termelése egész biztosan intoleranciáról van szó. A béta galaktozidáz enzimről van szó, pótlására ugyanúgy kaphatóak tabletták melyek ezt tartalmazzák a laktáz enzimhez hasonlóan. Esetleg ezt kipróbálhatod és ha ez sem megy, menj szakemberhez mindenképp.
Ne add fel és ne keseredj el!!!
Hiába gondolom azt, hogy a tejtermékek egészségesek, de akinek laktóz allergiája van, azt azért én lebeszélném arról, hogy joghurton és tejen éljen.
A kérdező nem bírja a sok rostot, kevesebb étellel meg éhen hal.
De segáz, szedjen rá gyógyszert. Igaz, hogy hétrét görnyed a görcsöktől, de az ELV sokkal fontosabb.
Kerdező: a heves bélgörcs kiválthat méhösszehúzódást. Előidézhet vetélést, koraszülést. De segáz. A lényeg, hogy szép vékony leszel! Kitartást!
"A sok dilettáns inkább fogja be. " -szólt a 15-ös degenerált és utána mindenféle szer-szar szedését javasolja a kismamámnak. Nehogy megtedd! a kisbabának most alakul ki a szervezete - nem lehet össze-vissza mindent, enzimet stb bedobálni.
Az orvosoddal beszéld meg, mi legyen.
Divat? Évezredek óta vannak növényi étrendű emberek és igen sok minden szól ellene. Fene se érti, miért kiabálnak mindig divatot ilyenkor.
Nos, kérdező, én a helyedben utánanéznék,hogy hogyan tudnám csökkenteni a rostbevitelt (most ugye túl sokat eszel, de csökkentve is elég lesz, ugye? mert a kevés rost sem jó, mint tudjuk. a nulla igen, de az pont ellentétes a veganizmussal). Nem minden növény ugyanolyan rostos. S ha pl. zsírra alapozol, az ételed jelentős részében máris nem lesz rost. Ez persze lehet, hogy túl durva ugrás lenne számodra, más vegánnak vagy leendő vegánnak nem is mondanám, de láthatóan a normál vegán étrend nem működik nálad.
Bab, az nem biztos, hogy a legjobb ötlet számodra, én is kihagynám még növényi étrenden is (a szója pedig eleve eszembe se jutna). Csak ahogy egyre több dolgot vennék ki az állatiak után, egyre jobban figyelném a Chronometert, hogy mindent beviszek-e, amit kell. Valamit valamiért avagy miért nem vagyok még vegán, bizonyos korlátozott formái nehezek. De ha neked ez fontos, akkor nem ajánlom, hogy hanyagold, mielőtt kiderül számodra, hogy nincs olyan vegán stílus, ami neked is jó.
Néha elnézem a szénhidrátszegény növényeimet, azok is jól állnak fehérjével, igaz, rostosak is rendesen, de én bírom. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem muszáj pl. sok száraz hüvelyest enned, csak mert növényi étrenden vagy. Próbálkozz olyan növényekkel, amiket jobban bírsz, hátha az is kihoz egy rendes étkezést, amitől nem fetrengsz a földön a fájdalomtól.
Azzal egyetértek, aki azt mondja, hogy figyelj a tested jelzéseire. Nálam ez elég jól bevált, bár szerencsére nem is vagyok érzékeny minenféle dolgokra, a fájdalomhoz átkozottul pocsékul kell ennem nagyon sokáig - de attól még érzem, ha valami nem teljesen ideális s azt kerülöm.
Ha puffaszt a tofu, ne egyél tofut. Ha nem bírod a sok gyümölcsöt, ne egyél sok gyümölcsöt, az amúgy pont nem kell, remekül megvan az ember nélküle is (rengetegen élnek egészségesen gyümölcs nélkül. nekem kell egy kevés, de annyi, a sok cukor kikészítene, lassan, de biztosan), zöldség persze legyen s mindenféle egyéb, ami neked belefér.
A vegán étrend még nagyon tág, ki lehet venni belőle ezt-azt. Én már rég beleástam volna magam a dolgokba és sakkoznék a jóleső ételeimmel, mert utálom a szenvedést s a tudatot, hogy ártok a testemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!