Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegan salátaöntetek?

Vegan salátaöntetek?

Figyelt kérdés

Mivel lehet salátaöntetekben a majonézt, tejfölt, joghurtot helyettesíteni, ha növényi tejek, tejtermékek nem jöhetnek szóba (különféle allergiák és egyéb összeférhetetlenségek miatt)?

Föleg az állaga és ízvilága lenne lényeges, természetesen tudom, hogy ugyanolyan nem lesz, de legalább valamennyire legyen hasonló.

Elöre is köszönöm a segítséget.

2018. ápr. 29. 14:56
 1/9 anonim válasza:
100%
Állagra ugyan nem olyan, de én fűszeres tökmagolajat teszek a salátára. Só, bors, szárított fűszerek összekeverve egy fűszermalomba, ezt szórom a salátára, majd ráteszem a tökmagolajat. Nagyon finom. Ez a kedvenc ételem egy kis pirítóssal.
2018. ápr. 29. 15:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet!
2018. ápr. 29. 16:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Van vegán (tojás nélküli) majonéz az ALDI-ban, 349Ft, és Alpronak és a Joyanak is vannak növényi joghurtjai
2018. ápr. 29. 23:12
 4/9 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 30. 08:04
 5/9 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 30. 08:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb válaszokat is, most már lesz miböl válogatni!
2018. ápr. 30. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én olívaolajbol, almaecetbol, és citromlebol szoktam összekeverni egy kis saláta ontetet. Kendermagolajom is van itthon, neha azzal locsolom meg a salátát.
2018. ápr. 30. 16:05
 8/9 anonim válasza:
Az egyik kedvencem: bő olívaolajon aranybarnára pirítok egy kisebb marék szezámmagot, illetve 1-2 gerezd fokhagymát felszeletelve. Várj vele, míg egy kicsit kihűl és csak utána borítsd rá a salátádra. Nagyon finom, próbáld ki!
2018. máj. 2. 20:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyre jöbb ötleteket kapok!
2018. máj. 2. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!