Itt a húsvét, mit egyek?
Nem akarok csak tojást enni, szóval szeretnék kérni könnyen elkészíthető receptet. Vega vagyok, vagyis nem eszek húst.
15/l
Húsvéti vendégváró: spenótos quiche édesburgonyából
A húsvéti menübe is beillesztheted ezt az egészséges, édesburgonyás alappal készült mennyei quiche-t!
Hozzávalók:
2 közepes méretű édesburgonya, meghámozva, vékonyra szelve
400 g fagyasztott, leveles spenót
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
2 ek olívaolaj
4 tojás
200 ml mandulatej (vagy bármilyen tej)
1 csipet reszelt szerecsendió
1 maroknyi reszelt sajt
Elkészítés:
200 fokra melegítsd elő a sütőt, és kenj ki kókuszolajjal vagy vajjal egy 24 centi átmérőjű formát.
Hevítsd fel az olívaolajat, és puhítsd meg rajta a felaprított hagymákat.
Öntsd a serpenyőbe a spenótot, fedd le és kapcsolj takaréklángra. 15 percig főzd, közben sózd, borsozd.
Míg a spenót készül, a vékonyra vágott édesburgonya-szeletekkel béleld ki a sütőformát. Vigyázz, ne maradjon üres hely a szeletek között!
Oszlasd el egyenletesen a spenótot az alapon.
A tojásokat verd fel, és add hozzájuk a tejet, a szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot. Öntsd a spenót tetejére.
Végül szórd meg a quiche-t a reszelt sajttal, és fedd le alufóliával!
25-35 percig süsd, amíg az édesburgonya megpuhul. Fogyaszd melegen, a maradékot pedig 4 napig tárolhatod a hűtőben. Jó étvágyat!
Ha vega vagy, akkor eszed azt, amit egy sima hétköznap - ez a legegyszerűbb - mivel a húsvét a sonkáról és a tojásról szól, te meg pont ezt a kettőt iktatod ki.
Keress a neten vega ételeket és amelyikhez gusztusod lesz, azt készítsd el magadnak!
Én idén falafelt fogok készíteni, ami újdonság lesz. Itt a recept: [link]
Ez vegán, de találsz tojást tartalmazó receptet is. Ma gondolom zárva lesznek a boltok, de holnap fogsz tudni csicseriborsót vagy csicseriborsókonzervet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!