Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán étrendet folytatók, ti...

Vegán étrendet folytatók, ti milyen ételekből visztek be elég fehérjét?

Figyelt kérdés

Az is érdekelne, miből kb. hány grammot esztek, amivel összejön egy minimális (mondjuk 50 g) napi fehérje. Neten próbálok összeállítani növényi élelmiszerekből egy napos étrendet, ezért kérdezem, nem kötözködésből.

Ha van olyan köztetek, aki nem eszik szóját, az ő étrendje érdekelne leginkább. Vagy ha esetleg tudtok szójamentes vegán mintaétrendet a neten, amiben minden fontos tápanyag megtalálható, azt is megköszönném.

2018. febr. 27. 13:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Sokan örülnek neki, hogy nagyobb mennyiséget ehetnek ugyanannyi kalóriáért. Ennek oka, hogy ezek az ételek rostban és folyadékban gazdagabbak, ami javítja az emésztési folyamatokat is. Meg kell szokni, de a testének jobb.
2018. febr. 28. 13:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Gondolom, növényekből. Miből másból?
2018. márc. 1. 13:27
 13/18 A kérdező kommentje:

Ennél azért kicsit specifikusabban gondoltam... :)

Bírom, amikor ilyen ködös válaszokat kapok, hogy egyél gabonát meg hüvelyeseket... Na jó, de ti melyikből mennyit esztek, mondjuk egy tipikus napon? Vagy ez valamiért titok?

Elolvastam jónéhány korábbi kérdést is, hát nem lettem sokkal okosabb, mint előtte. És én nem tudok több kiló ételt megenni naponta, így a "magától összejön, csak egyél eleget" nálam nem hiszem, hogy működne.

2018. márc. 1. 13:54
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Egész pontosan két felnőttre egy héten elfogy kb fél kiló lencse, fél kiló tofu/szója és egy konzerv bab. Ehhez jön egy kiló tészta, másfél kiló krumpli, fél kiló rizs, egy zacskó fodroskel, egy zacskó spenót, négy - öt kiló Zöldség, ízlés szerint gyümölcs. Egy zacskó jó minőségű müzli (magok, aszalványok vannak benne) zab vagy mandula tejjel.
2018. márc. 1. 14:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom a cronometert, ott a fehérjét és minden más tápanyag bevitelét is nyomon tudod követni: cronometer.com

Csak, hogy lásd, megmutatom, hogy én hogyan viszem be:

Itt le van írva, hogy miket ettem: [link]

Ezeknek az össz. fehérjetartalma 137 g, ezzel bőven túlléptem a napi szükségletet.

Itt mutatja, a fehérjét (aminosavakra lebontva) és az ásványi anyagokat is: [link]

Itt pedig a vitaminokat: [link]

2018. márc. 1. 19:48
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, erre gondoltam. Mennek a zöld kezek :)
2018. márc. 2. 15:40
 17/18 A kérdező kommentje:

15. Te komolyan megettél 7 gerezd fokhagymát és 150 g nyers hagymát? Az nem semmi...

A hummuszt magad készíted, vagy veszed valahol?

2018. márc. 3. 14:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Nézzük csak... ma eddig:

Reggeli 15-18g

2 db teljes kiőrlésű magvas zsemle 10-12g fehérje

hummusszal ami szintén 2-3g fehérje

Plusz zöldségek, saláta, vegán sajt, egyebek mellé, de az most mindegy, nem számolom

cappuccinó 100ml szójatejből 3g fehérje (lehet az felőlem kesutej, házi mandulatej is, azok is fehérjedúsak, ha kerülnéd a szóját)

Tízórai 200g növényi joghurt friss gyümölcsökkel

a csomagolás szerint 8g fehérje 200g belőle, + a gyümik, de az lényegtelen

Ebéd 6-7g

rizs, padlizsános-gombás-algás feltéttel szójaszószos öntetben

Uzsonna 16g

2 db házi műzliszelet különféle magvakból, aszalt gyümölcsökből

-> most tartok minimum 45-48 grammnál, és ez eddig egy itthon ülős fehérjeszegény nap, semmi fehérjedúsabb zöldség/hüvelyes/tofu/szejtán/ stb. nem volt benne. 60kgs nő vagyok, úgyhogy 50-60g-nál több nekem nem is kell, de a vacsival jóval túl fogom lépni azt is.

Vacsira nem tudom még mi lesz, vendégségbe megyünk.

2018. márc. 3. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!