Aki azért nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat, az a növényeket miért nem? Nem logikátlan?
Elvágom a csirke nyakát,amit előtte kint tartottm a szabadban,mindig volt friss vize élelme ,szaladgálhatott kapirgálhatott kedvére. Amikor eljön az ideje megeszem,hiszen azért tartom. De nem szenvedett nálam 2 négyzetméteres sötét lyukban,mindene megvolt,megadtam neki a kellő tiszteletet. Ezen felül miféle érzelmet kellene tanusitanom egy hazsonállat irányába? A cseresznyefámat ugyanugy gondozom,öntözgetem,a tetveket leirtom róla,és mikor eljön az ideje leszedem a cseresznyét róla. A csirke ugyanilyen érzéseket vált ki belőlem maximum.
Tisztelettel kell fordulni a természet felé, megbecsülni az állatokat amiket azért tartunk,hogy elfogyasszuk őket.Ezen felül szerintem badarság "sajnálni" a csirkét,meg gyilkosnak titulálni azért mert mindenevő vagyok,a tápláléklánc részeként megeszem a tyúkot.
Nem a húsevést kellene beszüntetni,hanem normálisan bánni az állatokkal,nem teletömni őket hormonokkal. Érdekes régen teljesen normális volt hogy falun felnevelgették a disznót,csirkéket,utána megették. Ehhez az is hozzátartozik,hogy akkor nem kinozták az állatokat,mint ma a "nagyüzemi" csirke,disznótartásban.
"Az igazságérzetem azt diktálta, hogy nem igazságos megenni az állatokat akkor, hogyha az ember állat fogyasztása nélkül is meg tud élni.Ha ez igaz:hogy nem kell az állatot megenni ahhoz, hogy jól éljünk, akkor milyen jogon esszük meg az állatot?Nem lehet felfogni!Hát ha dönthetek, akkor miért a nagyobb szenvedés irányába lépek, mint a kisebb?"
(Laár András)
Ha valaki sajnálja az állatokat, nem következik belőle, hogy a növényeket is. Az ember tökéletesen meg tud lenni a halott állatok megevése nélkül is. Egy jó érzésű, normális gondolkodású ember nem vágja el egy állat nyakát, hogy aztán elfogyassza, mikor más táplálék is a rendelkezésére állna.
A növényeket se kell feltétlenül elpusztítani; ha csak a cseresznyés példát vesszük: abba nem hal bele a fa, ha leszedjük a termését.
És hogy én is idézzek:
"A vegetarianizmus és a vegánizmus a modern ember erkölcsi alapelveinek józan ész szerinti alkalmazása "
Peter Singer
A másik fele,a mindenevő fogazat logikusan arra utal,hogy az ember táplálékához hozzátartozik a növények és az állatok elfogyasztása is. Pedig a mindenevő állatok is esznek egyaránt rovarokat,dögöket,és növényeket is akkor nekünk miért kéne jóérzéssel eltolni magunk elől? Szeirntem a természetes táplálékláncot nem kell megerőszakolni.
Ja és én jóérzésü,és normális gondolkodású embernek tartom magam,de köszi a feltételezést,hogy iylen csak az lehet aki nem eszik "halott állatokat" (ettől nem lesz drámaibb a mondanivalód)
"Szeirntem a természetes táplálékláncot nem kell megerőszakolni."
Szóval szerinted az a rossz, aki nem öl állatot? Nevetséges.
Szerinted Einstein hülye volt? Gondolom még nem hallottál róla, hogy ő is vegetáriánus volt.
Mindig vannak ilyen rosszindulatú emberek, akik az erőszak elleneseket állítják be hülyének.
Ha én úgy látom jónak, hogy nem eszem húst, akkor ahhoz senkinek semmi köze.
Értelmes vita csak értelmes emberek közt alakulhat ki. A helyesírásod alapján talán még érettségid sincs.
Én részemről befejeztem a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!