Vega/vegansággal és vérnyomással van valakinek tapasztalata?
12 éves korom óta vagyok vegetáriánus, tojást nem eszek, tejterméket néha igen. Alapjáraton 90 körüli a vérnyomásom, ha ideges vagyok, felmegy akár 110-re is :D Ez van, nem magas vérnyomástól fogok meghalni.
Tavaly voltam agyrázkódás miatt a kórházban egy éjszakát megfigyelésen, az ápoló ott is mindig ilyen 90 körüli értékeket mért, kérdezte, hogy kb ekörül szokott-e lenni, mondtam, hogy igen, meg érdeklődtem, hogy ezzel nincs-e gond, nem túl alacsony-e. Azt válaszolta, hogy egy ekkora termetű embernél ez teljesen oké (165 cm vagyok és 47 kg).
Hogy ez valóban így van-e, azt nem tudom, mindenesetre én megnyugodtam. Azzal kapcsolatban nem tudok tapasztalatot mondani, hogy mikor ettem húst, magasabb volt-e, mert akkor még nagyon kicsi voltam, egy gyerek vérnyomása nyilván nem összehasonlítható. Annyi azonban biztos, hogy a szüleimnek mindkettőnek magas a vérnyomása, és mindkét oldalról a még élő nagymamáimnak is, anyukám kivételével mindannyian szednek rá gyógyszert. És nagy húsfogyasztók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!