Vegán lettem, jól kezdtem neki?
Figyelt kérdés
Pár napja elhatároztam, hogy na itt az ideje, hogy ne egyek húst 28 éves létemre, tehát nem vagyok zöldfülű már. Vettem vegán sajtot, vegán felvágottat, rizstejet, gabonapelyhet, céklát, bébirépa konzervet, lencsekonzervet és elkezdtem enni. Még rengeteg mindent kell tanulnom, de a szendvics ugyanaz, mint eddig volt, csak nem tejből készült sajt van benne meg párizsi, hanem vegán minden, ízre ugyanaz. Nekem eddig semmi hátrányom és látom sok ételre direkt rá van írva a b12 vitaminnal való dúsítás. Szóval azt hiszem baj nem lehet. Receptek vannak a neten, szóval nem lesz baj, illetve ahova járok ebédelni, ott tudok úgy kérni ételt, hogy az vegán legyen. Ja és még alpro joghurtot is vettem, teljesen olyan, mint a normál joghurt. Az út megkezdődött! ( a hús hiánya annyiban zavart csak eddig, hogy tesóm rakottkarfiolt evett és én megkívántam, de gondoltam magamba, majd eszek olyat, amiben húst kicserélem másra és szerintem ugyanolyan lesz. )2017. dec. 18. 13:18
11/13 anonim válasza:
#7: érdekes dolgokat írsz. Kálium és foszfor a növényekben is van, nem is kevés. Én húst is eszem, de ezekből a nagyobbik rész a növényi táplálékomból származik. Ha pedig nem ennék húst és állati eredetű ételeket, akkor nyilván növényekből kellene jóval többet ennem, így káliumból és foszforból lehet, hogy sokkal nagyobb lenne a bevitelem. A babban és a lencsében kiemelkedően sok a foszfor és a kálium, márpedig a hüvelyesek fontos részét képezik a vegán étrendnek.
12/13 anonim válasza:
Egyél legalább 2 fajta ételt és ügyelj, hogy ne mikroszkópikus mennyiségben, és lám, már működik is a nagy fehérjekomplettálási alkímia.
Aki szerint meg nincs a növényekben magnézium az mit hisz, hogy az állati eredetű termékekben van? Nobel-díjat neki!
13/13 anonim válasza:
Magnézium... 50g étcsoki önmagában fedezi a napi bevitelt, ezen aggódni, te jó ég. Persze ezenkívül számtalan növény tartalmazza még, de a kakaó kimagaslóan sokat tartalmaz. Szóval még nassolással is túladagolom magam belőle :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!