Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azt fontolgatom egy ideje,...

Tetro kérdése:

Azt fontolgatom egy ideje, hogy áttérek a veganizmusra, szerintetek hogy tudom ezt megtenni?

Figyelt kérdés
Ez ugye azon kívül, hogy nem fogyasztok állati eredetű ételeket, azzal is jár, hogy használati cikkeket sem használnék állati eredetűeket. Ellenben nagyon szeretek fotózni filmre, közben viszont azt is tudom hogy a film miatt teheneknek kell meghalnia, hogy zselatin legyen belőlük. Szerintetek mit tegyek? Hogy legyek igazi vegán úgy hogy a fotózást se adjam fel?
2010. máj. 26. 22:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

A bocit nem a filmek miatt taglózzák agyon,inkább a húsa és a bőre a lehetséges ,elsődleges szempont!

Te meg ne legyél azonnal úttörő a "vegák" között!Csak szépen lassan,azt nélkülözve amire tényleg nincs szükséged,ami eddig luxus volt!

2010. máj. 26. 22:23
 2/12 anonim ***** válasza:
27%
Egyszerűbb volna visszamenni a fára mert bőrcipőt se hordasz, akkor minek kellett a fejlődés.
2010. máj. 26. 22:35
 3/12 anonim ***** válasza:
18%
Ha vega leszel,annak az egészséged látja majd a kárát.
2010. máj. 26. 22:38
 4/12 A kérdező kommentje:
Indiában százmillóan vannak a vegák, és semmi bajuk, szóval ez nem érv. Amúgy a kérdés veganizmusra vonatkozott, nem vegetáriánizmusra.
2010. máj. 26. 23:00
 5/12 anonim ***** válasza:
30%

Légy öngyilkos. Bocsi, de ez marahság, amíg élsz közvetve, vagy közvetlenül ártasz az állatoknak. Vegyünk egy példát: nem eszel állati eredetű terméket. Oké, de az ember mindenevő, képtelene állati eredetű termék nélkül életben maradni. Vegyünk hát mesterséges kiegészítőket, akik olyanok gyártanak és fejlesztenek, akik mellesleg állatkísérleteket használnak más termékeikhez. Közvetve tehát őket támogatod. Remélem érted a lényeget, nem tudod kikerülni, hogy állatoknak árts!

Amúgy digitális fényképezőgépet már feltalálták. Egyébként meg a zselatint nem a bőrből, hanem magas kollagéntartalmú részekből főzik, fül, patkányfarok stb.

2010. máj. 26. 23:04
 6/12 A kérdező kommentje:
A digitális gép teljesen más. A zselatint a filmekhez marhacsontból nyerik. Az meg hogy az ember mindenevő, tényleg nem érv, mikor bizonyítottan teljesen egészségesen élnek százmilliók több száz generációra visszamenőleg hús nélkül.
2010. máj. 26. 23:14
 7/12 anonim válasza:
35%
Indiában teljesen más növények vannak, ott meg tud élni egy vegetáriánus, megvannak a megfelelő tápanyagok bennük. Magyarországon viszont NEM. Ehetsz kevesebb húst, de teljesen ne add fel.
2010. jún. 4. 22:36
 8/12 anonim válasza:
100%
Szerintem jó ötlet, hogy szeretnél vega lenni. Én évek óta az vagyok, és teljesen egészséges vagyok. Ha az állatok érdeke miatt nem ennél húst, akkor szerintem olyan kozmetikumokat és háztartási szereket (mosópor, fogkrém...). amiket nem tesztelnek állatokon. Pl. Avon
2010. jún. 6. 19:31
 9/12 anonim ***** válasza:
na vegán lettél ? :D
2013. júl. 27. 20:43
 10/12 A kérdező kommentje:
szerinted komolyan írtam ki a kérdést? :D
2013. júl. 27. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!