Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vérszegénység/vashiány es...

Vérszegénység/vashiány es vegetáriánus életmód?

Figyelt kérdés
Gondolkozom a hús mentes életmódon, viszont vérszegény vagyok genetikailag. Mennyiben árthat az egészségemnek, ha mellőző azokat a vitaminokat és fehérjét amit a hússal viszek be a szervezetembe? Mivel lehet pótolni?

2017. jún. 5. 22:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

10 éve vagyok vegetáriánus, és teljesen jó a vasam. Korábban volt vashiányom, de az jóval régebben volt, tehát az összefüggés azért nem világos.

Brutál vashiányra úgyis a legegyszerűbb, ha veszel vastablettát, szedj hozzá folsavat és c-vitamint, aztán kész.

Már bocs, de én ezt a szöges módszert nem erőltetném. A mai szögek mindenféle ötvözetet tartalmazhatnak, isten a tudója, mi oldódhat ki belőlük a rozsdával az almába. Lehet, hogy semmi, lehet, hogy ártalmatlan, lehet, hogy használ, de én nem a saját bőrömön szeretném ezt kideríteni... Bármelyik drogériában/patikában adnak megfelelő vastablettát, ne már, hogy azon a pár száz forinton múljon havonta a dolog...

2017. jún. 7. 14:52
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Természetesen én is rá tudok keresni, milyen zöldségek és gyümölcsök vannak tele vassal, köszönöm. DE. A kérdés nem ez volt. Hanem hogy vajon kicsesznék e az alapból verszegény szervezetemmel avagy sem.

Ez az almás megoldás tényleg brutálisan hangzik :)

2017. jún. 7. 15:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Már jó pár éve bizonyított tény, hogy szögből/rozsdás szögből nem "oldódnak" bele az almába a vas ionok olyan formában, hogy azt hasznisítani tudjuk.
 14/17 A kérdező kommentje:
Tehát a lényeg a változatosság és esetleg étrend-kiegészítő.
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Béres vas vitál!
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha nagyon alacsony a vasad, akkor mindenképp szedj étrendkiegészítőt, egyébként pedig nem lehet bajod vegaként a vasaddal, ha odafigyelsz pár dologra.

Lehetőleg ne edd együtt a kálcium tartalmú ételekkel a vastartalmúakat, mert gátolja a felszívódást,

egyél c vitaminban dús ételeket a vastartalmúakkal, vagy facsarj citromlevet a brokkolira/spenótra evés előtt

szedj B12 tablettát és vigyél be folsavban gazdag ételeket, vagy tablettát.

2017. nov. 12. 21:28
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. jan. 8. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!