Mennyibe kerul nyers veganak lenni?
Ne engem kérdezz, nem vagyok nyersvegán (bár sok ételt eszek így), csak tisztában vagyok az alapjaival és nem írok hülyeségeket hogy nem is lehet mindent nyersen enni. Tény, megtévesztő a fogalom, ez van.
A google neked sem barátod gondolom, mert kb. elsőre kidobta:
""Why is the benefit of eating food raw?" is another question I'm asked a lot. The most important reasons are to me that heating your food above 115 degrees F (45 Celsius):
Kills enzymes. Enzymes help you digest your food. Your body can create enzymes but that process takes a lot of energy. This process makes you feel tired and heavy after a cooked food meal. Further, the enzymes your body makes are not as efficient and effective as the ones that were destroyed in your food.
Consequently, your food is not be broken down as well and thus harder to digest. This also results in food starts rotting in your intestines, that parasites have more chance to survive
It is further believed that your body has a limited amount of enzymes that it can produce. If the supply is finished, body organs will function less and less. It will accelerate aging.
Changes the pH of the food and makes food acidic. We like to eat alkaline foods. Eating acidifying food makes your body a welcome feeding ground for disease.
Converts easy to absorb minerals into inorganic - hard to absorb - minerals. INorganic minerals such as calcium are hard to absorb and might cause calcium stones, whereas organic ones are easier to digest, make you alkaline, help you get rid of too many acids
Destroys most vitamins"
Lennék én nyers vegan, de egyszerűen az éghajlatunkon nem tudom megoldani...
Persze sokan könnyen mondják, hogy egész évben ott a piacokon a friss gyümölcs, de ez nem így van...
Télen a boltban lévő alma, körte sem friss... nyáron a narancs sem... az év ezen szakaszában szinte az összes boltba érettlenül kerülnek a banánok... stb stb
10 éve vidéki vagyok, amit ingyen kapok a saját kertemből:
Évi kb 120kg barack
Évi kb 100kg körte
Kb 150kg alma
150kg eper
80kg szeder
50kg áfonya
Idéntől számítok legalább 50kg málnára...
És akkor még zöldségről, krumpliról nem beszéltem.
Kompót, lekvár, van ami simán eláll a pincében, sokmindent fagyasztok... gyakorlatilag 2fő szinte teljes évi zöldség gyümölcs fogyasztását fedezi egy 2000négyzetméteres kert.
Az elző jól írja... Nem tudom, miért retteg mindenki a fehérjehiáyntól, hiszen a modern világban a probléma a túl sok fehérje fogyasztás.
A fehérje serkenti a növekedést. Ez a sportolóknak remek, de az átlagembernek feleseges 1.2g/tskg fehérjét ennie, (vannak, akik ennél is jóval többet esznek). A fehérje a rákos/daganatos sejteket "eteti", ha nincs fontosabb teendője (pl: izom regenerálódás). Az emberi szervezetben napi 2-3 daganatos sejt alakul ki, de az immunglobulin és egyéb antitestek, egyedfejlődési feladatokat ellátó fehérjék ezeket a hibás sejteket kiszűrik egy kis idő alatt. De ha a kis daganatos sejt nagyon gyrsan nő, az ellenanyagok nem tudják megfékezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!