Van valami külön elnevezése annak, aki csak időszakosan vega?
Böjtölő, böjtöt tartó ember. Mondjuk vallási okokból nem eszik húst az év bizonyos szakaiban.
Sok vallásban van ilyen. Nézz utána, a Wikipédia segítségedre lesz. :)
dellfil
Nem szereti a húst.
Èn nem vega voltam, hanem volt kb 2 év mikor hús szagától is rosszul voltam. Egyszerüen soha nem kívántam a húst, még étteremben is vega dolgokat ettem.
Habár megettem a parízert és még a nagyon friss rántotthúst megtudtam enni, de a sima sült husoktól rosszul voltam.
Aztán elmúlt. Akkor csak azt mondtam, hogy nem szeretem a húst, de nem mondtam azt hogy vega vagyok, mert más húskészítményt azért megettem.
Kb 14 éves koromban kezdődött (most 33 vagyok, szóval nem "divathóbort")
Általában tavasz végétől ősz elejéig undorodom a hústól, 1-2alkalommal megkívánam a flekkent, de az is tényleg ritka, most szerintem 2 vagy 3 éve nem felkkeneztem, de összességében ezen idő alatt növényeket tudok csak enni, télen meg húst kívánok hússal, az érdekel, hogy erre van e valami megnevezés.
Nem hinném, hogy lenne. Nem kívánod a húst, ennyi. De nevezheted magad időszakosan vegának vagy akár arra az időszakra vegának is, ha semmilyen húst vagy állati zsírt, zselatint...etc. nem eszel (de hogy egyszerűsítsd a vendéglátóidnak a dolgot, akár rámondhatod nem vega esetben is. bár nekem vegaként is hússal főtt levest adtak s nem értették, mi a gond). Személy szerint nem szoktam vegának nevezni magam pár hónapra, ha nincs meg az az elhatározásom, hogy tartós lesz a dolog, de ez egyéni.
Ez csak egy címke, miért fontos ez? Sosem értettem. A te eseted még okés, de egyesek csirkét esznek és akarnak maguknak valami vega címkét. Mi a jó abban, ha szóban vegák vagyunk?
Nem fontos egyáltalán, csak ma felmerűlt bennem a kérdés, hogy annyi féle nevő táplálkozási irányzat van, hátha van ennek is valami neve :)
Amúgy tudnék vegan lenni, de már csak a szakmám is kiölt már belőlem minden empátiát az állatok iránt (hentes)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!