Ha vegetáriánus leszek, azzal (sem) mentem meg az állatokat?
Nem bírom elviselni azt ahogy bánnak, az egyszerűen csak baromfinak elkönyvelt állatokkal. Tönkre tesz lelkileg, hogy egy ártatlan állattal akinek az az egy élete és neki is van szíve, hogy tehetik meg ezt. Hogy képesek velük ilyen szívtelenül bánni, és legyilkolni őket. Szemtanúja voltam ahogy megverik őket, egyszerűen beléjük rúgnak, vízbe fojtják őket stb..Tehát azon gondolkodtam, hogy én lemondok a húsról,de viszont azzal sem mentem meg őket, mert attól még megfogják őket ölni. Mit lehet tenni?
Tudom ezt kevesen fogják megérteni vagy csak egyáltalán elolvasni, de bízom benne hogy van még olyan akit ez ugyanúgy megvisel lelkileg.

Ha nem eszel többé húst, azzal csak a saját lelkedet nyugtatod, változtatni a világon semmit nem fogsz, egyetlen állatot sem fogsz megmenteni vele.
Ha az emberek jelentős része állna vegán étrendre egy időben, azzal sem mentenél meg egy állatot sem, amíg nem nem tudatosulna, hogy nincs rá kereslet. Addig is menne a túltermelt hústömeg állati tápnak, húslisztnek vagy simán dögkútba. Jó kis időnek kéne eltelnie, amíg a szaporulat normalizálódik, viszont addig is hagynák az ex hústermelők éhen pusztulni az állatokat, mivel már hasznot nem hoz, csak gondot.
A társadalmi hatásáról nem is beszélek, pedig elég sok embert tart el a hús és annak a megtermelése. Ha ez megszűnne, az mihez vezetne?
Legyet, szúnyogot csaptál már le, tapostál már el bogarat, csigát? Azok is ugyanolyan szegény állatok.
Bírom ezt az álszent gondolkodást a vegáknál.

"vízbe fojtják őket"
Vízbe fojtott haszonállatok? Ugyan... már mi a csudáért fojtanának vízbe egy haszonállatot, aminek az a rendeltetése, hogy grillcsirke, vagy hagymás rostélyos legyen belőle?

De mentesz meg állatokat, annyit amennyit nem eszel meg, annyinak megmented az életed. Múltkor egy másik topikba már írtam, ha idáig megettél mondjuk heti 1 kg húst, az évi 50 kg húst jelent. Ez durván 17 db 3 kg-os tyúk élete.
A világon kb. 375 millió vega van, jóvoltukból jelentősen kevesebb állatot gyilkolnak meg, mintha ők is húsevők lennének és nekik is tenyészteni kellene állatokat.

A 13-as nem mondott olyat, ami miatt jókívánságot érdemel. A húsállatoknak ezt a szerepet adták az emberek, vagyis ételként funkcionálnak, sima megtermelt hús. Egy gyereket pedig nem megerőszakolásra és torokátvágásra terveznek a szülők.
Az sem állja meg a helyét, amit más válaszoló mond a vegánok 350milliós becsült számával, miszerint fejenként évi 50 kilónyi húsállatot mentenek meg. Már csak az emberi szaporulat miatt sem, vagyis egyre csak nő a húsfogyasztás. El kellene fogadni a tényt, hogy megeszi más, nem mentesz meg vele egy állatot sem, legfeljebb ahhoz járulsz hozzá, hogy minél kisebb legyen a húshiány. Afrika egyes vidékein rászorulnak a férgek, lárvák, giliszták elfogyasztására is, mert nincs elég hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!