Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hol találok jó vegán recepteket?

Hol találok jó vegán recepteket?

Figyelt kérdés
Kedves vegánok! Tudnátok ajánlani nekem jó vegán receptes weboldalt, blogot esetleg szakácskönyvet? Olyat szeretnék amiben leginkább hazai alapanyagokból készült ételek vannak. (Azért mert vegán módra táplálkozom, még nem szeretnék állandóan kesudiót és avokádót enni, bár néha szóba jöhet.) Egészségügyi okokból lettem vegán, bőrproblámáim vannak a tejtermékektől (cukortól is), a húsért meg előtte sem voltam annyira oda. Sajnos olajos magvakat sem ehetek, ezért néha gondot okoz, mit egyek, hogy ne maradjak éhes. Közben a családra is főznöm kell, akik esznek húst, így olyan megoldásokat is keresek mint pl. tökfőzelék tejföl nélkül magamnak, családnak tejföllel és valami husival. Persze tudom, én is ki tudok ilyeneket találni, és persze próbálkozok is, de néhány tapasztalat, tanács jól jönne. És még egy kérdés: ti rendeltek valahonnan vegán ételt munkahelyre? (Ha esetleg nem maradna idő főzni.) Én is találtam egy ételkiszállítót, csak az zavar, hogy meg kellene mikrózni az ételt (vagy ha délelőtt kihozzák, és szobahőmérsékleten áll, akkor esetleg megehető mikrózás nélkül?), és az sem tetszik nagyon, hogy egy egyszerhasználatos műanyag edényben hozzák...Szóval, vegánok, ti hogy csináljátok? :-) Előre is köszi minden választ!

2017. jan. 9. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

www.zizikalandjai.com

ohshegloves.com

A legjobb blogok a témában. Ráadásul a vegán ételeket elkészíteni nem kerül annyi időbe, hogy ne legyen rá időd. Kicsit mozgósítsa mag a családod is, nem a te dolgod ez egyedül, a munka mellett.

2017. jan. 9. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Miért kell főznöd a családra? Nem igaz, hogy a betegséged miatt külön étrendet kell követned és annyi tolerancia nincs bennük, hogy átveszi valaki a főzést (pl. férjed/feleséged?)

Emellett az sem elvetendő megoldás, hogy mondjuk heti 5x a te ételedet eszik és 2x pl. hétvégén készítenek maguknak valami húsosat. Ez egy kompromisszum lenne.

Nem vagyok vegán, csak ovo-vega, de rengeteg vegán ételt eszem ebből kifolyólag. A férjem mindenevő, de itthon csak az én étrendemhez igazodóan főzünk, ha húst akar enni akkor főz magának külön vagy eszik a munkahelyén, illetve ha étterembe megyünk. Így sokkal egyszerűbb és kevesebb munka mindkettőnknek a főzés.

Munkába nem szeretek rendelni, inkább viszek magamnak olyasmit, amit csak melegíteni kell pl. főzelék/krémleves, mellé saláta, TK kenyér, tésztaételek, rizottók, stb.

Finom és egyszerű vegán receptek, amit bármelyik mindenevő megehet jó ízléssel:

- sütőtökös-zsályás gnocchi

- gombás-borsós rizottó

- ratatouille

- quinoás padlizsántekercs

- spenótos- vegán krémsajtos cannelloni paradicsommártásban

- zöldséges rizzsel töltött paradicsom vagy paprika

- kókusztejszínes cukkiniragu barna rizzsel

- fűszeres kuszkusszal töltött cukkini

- gombás lencse

- vöröslencse-fasírt vegán joghurtos mártással, salátával

- zöldséges tortilla wrap

- rakott brokkoli vagy karfiol vegán tejszínnel

- rakott céklás burgonya

- paradicsomos töltött cukkini

- tofus töltött káposzta

- zöldséges káposztatekercs

- gesztenyés kelbimbók

- gombás-fokhagymás tagliatelle olívaolajjal

- chili sin carne

- zöldségekkel töltött héjában sült burgonya

- grill zöldségek mártogatóssal

- zöldséges curry rizzsel

- ázsiai zöldséges wok tészta

- zöldséges paella

- zöldségekkel töltött zabpalacsinta

- falafel pitában

- cukkinifasírt, brokkolifasírt

- tócsni

- rakott zöldbab

- spenótos- vegán tejszínes-gombás tészta

- vega burger

Az olyasmik, mint a quinoa, kuszkusz, stb. lehet hogy sokaknak elsőre furcsák, de nagyon olcsó, egyszerű gabonák. Az ízük sem különleges, szinte bármihez illik.

2017. jan. 9. 15:00
 3/8 anonim válasza:
56%

[link]

Itt is találhatsz pár jó receptet. :)

2017. jan. 9. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:
17%
Fél magyar konyha vegan, ami meg nem az, azt meg tudod csinálni tofuval, szejtánnal.
2017. jan. 10. 07:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2017. jan. 10. 15:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Szeretettel ajánlom a blogomat:

[link]

Bár még nincs fent olyan sok recept, de szeretném folyamatosan bővíteni. :)

2017. jan. 16. 12:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenképpen megnézegetem a recepteket!
2017. jan. 17. 21:02
 8/8 fueledbyfire válasza:
nekem egyik kedvencem a minimalistbaker blog, illetve Gréta konyhája könyv,Fb-n és a blogján is van sok recept, illetve Hemangi Dévi Dászi könyvei, Nagyi és Nati szakácskönyve. Pinteresten is rengeteg inspiráció található. Nálam valahogy természetesen jött a vegánság, egyszerűen nem kívánom a húst, a tejtermékek közül még a sajttal állok hadilábon, a párom húsevő, de hétköznap nagyrészt húsmenteset főzök, illetve szendvicsbe, wrapba kap húst, hétvégén meg húsos kaját, cukorról rég leszoktunk, nyírfacukor és kókuszvirárcukor van itthon. Kaját nem mikrózok, inkább eszem hidegen melóban, mert a mikró megöli a benne levő tápanyagot. Szóját sem ajánlom gyakran használni. Dulmina tündérkonyhája egyszerű és nagyszerű recepteket tartalmaz itthoni alapanyagokból, a morzsás kelkáposztás tészta húsevőknek is bejön.
2017. febr. 12. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!