Mitől csírázik ki belül a kívülről ép, szép paradicsom?
Figyelt kérdés
Kívülről szép, érett, semmi különös nem látszik rajta. De amikor fölvágom, kiderül, hogy belül néhány mag már kicsírázott.
De hogy lehet ez? Hogy csírázhat ki belül, nem kapott levegőt sem, teljesen ép volt.
Nem ettem meg a csírázott magokat, de meg lehetne?
2016. jún. 29. 16:51
1/5 anonim válasza:
jó kérdés, én már almában is láttam. szerintem ez is egy jel, hogy minden elfajzott. nem biztos, hogy génmanipuláció miatt. ez egy természetellenes folyamat, sajnos.
2/5 anonim válasza:
A nedves környezet kedvez a magoknak. Ne edd meg, mert a paradicsomnak csak a termése ehető, sok más növény csírája viszont alkalmas fogyasztásra.
3/5 aperitif válasza:
Két éve találkoztam először ilyennel, azóta is gyakran. Volt olyan paradicsom, amiben a legtöbb mag kicsírázott, és még kis zöld levélkék is voltak rajta, Biztos, hogy ez nem természetes folyamat.
4/5 A kérdező kommentje:
DE hát a csírázáshoz nem kell levegő is?
2016. jún. 29. 21:24
5/5 anonim válasza:
A csírázáshoz CSAK víz kell, levegö nem.
Ezen kivül a paradicsom éppen azért annyira leves, hogy a magoknak garantáltan legyen elég nedvességük a csírázáshoz, ez a bioogiai értélme. (Ugyanez van pl. a dinnyénél is).
De minden további nélkül ehetö így is, maximum optikaliag nem annyira tetszetös, bajod nem lesz töle, söt igen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!