Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen arányban keverjem a...

Milyen arányban keverjem a zöldségeket, hogy teljes értékű fehérjét kapjak?

Figyelt kérdés
2016. jún. 21. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

A zöldségek nem tudom, megfelelőek-e egymással, az általam ismert kombókban csak az egyik zöldség, a másik gabona vagy olajos mag.

Arányt nem lehet mondani, mivel a zöldségek fehérjetartalma s aminosavprofilja drasztikusan eltér. A hüvelyesekben sok a lizin, s szinte minden egyébben kevés - de én csak érdeklődő vagyok, s nehéznek tartom ezt a témát, nem vagyok sajna szakértő, talán majd egyszer.

Egyszer azt olvastam, hogy a hüvelyes-gabona fele-fele arányban jó, nos, ez nem lehet korrekt, mivel nem mindegy, hogy zöldborsó vagy bab, illetve rizs vagy zabpehely, nagyon más a fehérjetartalmuk. S mi az, hogy fele? Súlyra, térfogatra? Ennél azért pontosabban kéne megadni. De kinek van kedve az aminosavak mennyiségét bogarászni? Én igenis hiányolom az infókat, amik ebben segítenek az embernek. Lehet, hogy megtalálhatók, csak én nem futottam még beléjük.

2016. jún. 21. 23:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából valamilyen kalkulátor kéne, amiben megadom a zöldségeket/magvakat/gabonát, stb. és kiszámolja, hogy mit milyen súlyarányban kell keverni, hogy meglegyen a szükséges aminosav mennyiség. Már egy kalkulátort találtam, de az csak listázza, hogy miben mennyi aminosav van.
2016. jún. 21. 23:10
 3/7 anonim ***** válasza:
chronometer
2016. jún. 23. 19:47
 4/7 A kérdező kommentje:
mivan?
2016. jún. 23. 20:06
 5/7 Bazita ***** válasza:
google: chronometer
2016. jún. 29. 10:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenki ezt a chronometert linkeli. De mutassatok már nekem egy normális kalkulálást rajta.
2016. jún. 29. 10:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Tényleg nem rossz. Most regisztráltam rá.
2016. jún. 29. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!