Milyen arányban keverjem a zöldségeket, hogy teljes értékű fehérjét kapjak?
A zöldségek nem tudom, megfelelőek-e egymással, az általam ismert kombókban csak az egyik zöldség, a másik gabona vagy olajos mag.
Arányt nem lehet mondani, mivel a zöldségek fehérjetartalma s aminosavprofilja drasztikusan eltér. A hüvelyesekben sok a lizin, s szinte minden egyébben kevés - de én csak érdeklődő vagyok, s nehéznek tartom ezt a témát, nem vagyok sajna szakértő, talán majd egyszer.
Egyszer azt olvastam, hogy a hüvelyes-gabona fele-fele arányban jó, nos, ez nem lehet korrekt, mivel nem mindegy, hogy zöldborsó vagy bab, illetve rizs vagy zabpehely, nagyon más a fehérjetartalmuk. S mi az, hogy fele? Súlyra, térfogatra? Ennél azért pontosabban kéne megadni. De kinek van kedve az aminosavak mennyiségét bogarászni? Én igenis hiányolom az infókat, amik ebben segítenek az embernek. Lehet, hogy megtalálhatók, csak én nem futottam még beléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!