Mi a különbség a petrezselyem és a fehérrépa között?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 8. 13:29
1/14 anonim válasza:
semmi! a fehérrépa a petrezselyem gyökere.
2/14 anonim válasza:
ja, és a petrezselyem meg a fehérrépa zöldje.azaz a zöldségzöldje.
nalunk a fehérrépát egyszerűen zöldségnek hívják.
üdv.
3/14 anonim válasza:
Petrezselyem maga a növény gyökerestül levelestül.
4/14 anonim válasza:
A pertezselyem, fehérrépa ugyanaz a növény, csak más tájszóval mondva.
Hivatalosan petrezselyemgyökér a neve, egyes vidékeken fehérrépának, zöldségnek, máshol gyökérnek nevezik. Viszont vannak területek, ahol a petrezselyem a levelét jelenti, de ezt is nevezik még petrezselyem zöldjének, zöldségzöldjének is.
5/14 anonim válasza:
A karotta is fehérrépa -édesebb a petrezselyemnél.
6/14 anonim válasza:
ma 21:01-es: a karotta SÁRGARÉPA fajta, hengeres formájú - nem hegyesedö, nem öregszik és megtartja a fiatal sárgarépára jellemzö édes izt. DE NEM fehérrépa!!!
8/14 anonim válasza:
9/14 anonim válasza:
ma 08:57! Igazad van,elcs.sztem. Paszternákot akartam írni.Szóval az is egy fehér színű répa. XD
10/14 anonim válasza:
Paszternák vagy pasztinák tényleg fehér (pontosabban egész világos sárga) répaféle, de se nem petrezselyem, se nem sárgarépa, hanem egy külön zöldségféle, mellesleg - legalább is szerintem - kimondottan finom, csak kevesen ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!