Miért vannak vegánok, amikor a tehénnek nem fáj, hogy megfejik?
a teje eleve undorító. Próbáld ki hogy két hétig nem iszol és sokkal több energiád lesz, csökken a testzsír állományod, fogysz vagy éppen sportosabb leszel.
Az állati tej 100%-ban felesleges az ember számára, nem arra van hogy te megidd. rengeteg betegség és allergia forrásai is az állati tej.
Go vegans, love you:)
Én szeptemberben kezdtem el (többé-kevésbé) vegán életmódot folytatni. Nem vagyok állatvédő, egyáltalán nem a bocik jogai miatt kezdtem el abbahagyni a tejivást (habár sose szerettem a tejet), hanem a saját egészségem érdekében, vagyis leginkább kíváncsiságból. Egyszerűen érdekelt, hogy mit tesz a szervezetemmel, mit fogok tapasztalni. Heti egy "csalónapot" adok magamnak, így egyszer egy héten beviszem az állati fehérjét is, tehát nem is vagyok igazi vegán ;)
Amit én tapasztaltam: több az energiám, nem vagyok olyan álmos. Mindenfajta erőfeszítés nélkül fogytam (volt is rajtam felesleg), de normális ütemben!! (tehát kb 2 kg/per hó) A menstruációm napra pontosan jön meg, és a hasamat alig érzem, pedig korábban össze-vissza volt és volt olyan, hogy megmozdulni se tudtam a fájdalomtól. Az arcom kevésbé pattanásos, és kiegyensúlyozottabb vagyok.
Tehát igen: vannak, akik etikai okokból nem esznek állati eredetű termékeket (van, aki nem iszik bolti gyümölcslevet, mert az elkészítés során valamilyen úton-módon zselatint használnak), de van, aki egyszerűen csak nem akarja megenni ezeket a termékeket, függetlenül attól, hogy szenved-e a tehén, amit fejnek.
Bocsi, a link lemaradt :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!