Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért vannak vegánok, amikor...

Miért vannak vegánok, amikor a tehénnek nem fáj, hogy megfejik?

Figyelt kérdés
Azt még értem, ha valaki tojást nem eszik, mert ha nem eszi meg a tojást akkor abból még kifejlődhet egy élet, de a tej nem volt és nem is lesz élő, vagyis meg lehet inni vagy tejterméket csinálni belőle, a fejés pedig nem fáj a teheneknek, mert akkor mindig felrúgnák azokat az embereket akik kézzel fejnek a tanyákon/farmokon.

2015. dec. 8. 17:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%
Igen, itt le van írva a nagyüzemi tejtermelés és tojástermelés minden szörnyűsége, de én emlékszem még gyerekkoromból, hogy a tehén, ami adta a tejet, nem lett mesterségesen megtermékenyítve nagyapáméknál. Ezenkívül a tojásáért tartott tyúkok, szabadon kapirgáltak és kakas is volt a kertben.
2015. dec. 12. 01:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A nagyapádéknál talán nem. de nagyüzemi szinten igen. És amit a nép megvesz a boltokban, hanem nagyapától jön, hanem üzemekből. Csak kevesen tehetik meg, hogy háztól vásárolnak tejet. Viszont még az sem jelenti azt feltétlenül, hogy az állat jól él. Gyakran ott is élete végéig bezárva él, és nem egy legelőn a társaival. Szóval alapból kihasználása egy állatnak.
2015. dec. 13. 10:08
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

a teje eleve undorító. Próbáld ki hogy két hétig nem iszol és sokkal több energiád lesz, csökken a testzsír állományod, fogysz vagy éppen sportosabb leszel.

Az állati tej 100%-ban felesleges az ember számára, nem arra van hogy te megidd. rengeteg betegség és allergia forrásai is az állati tej.

Go vegans, love you:)

2015. dec. 13. 11:25
 14/16 anonim válasza:
100%

Én szeptemberben kezdtem el (többé-kevésbé) vegán életmódot folytatni. Nem vagyok állatvédő, egyáltalán nem a bocik jogai miatt kezdtem el abbahagyni a tejivást (habár sose szerettem a tejet), hanem a saját egészségem érdekében, vagyis leginkább kíváncsiságból. Egyszerűen érdekelt, hogy mit tesz a szervezetemmel, mit fogok tapasztalni. Heti egy "csalónapot" adok magamnak, így egyszer egy héten beviszem az állati fehérjét is, tehát nem is vagyok igazi vegán ;)

Amit én tapasztaltam: több az energiám, nem vagyok olyan álmos. Mindenfajta erőfeszítés nélkül fogytam (volt is rajtam felesleg), de normális ütemben!! (tehát kb 2 kg/per hó) A menstruációm napra pontosan jön meg, és a hasamat alig érzem, pedig korábban össze-vissza volt és volt olyan, hogy megmozdulni se tudtam a fájdalomtól. Az arcom kevésbé pattanásos, és kiegyensúlyozottabb vagyok.

Tehát igen: vannak, akik etikai okokból nem esznek állati eredetű termékeket (van, aki nem iszik bolti gyümölcslevet, mert az elkészítés során valamilyen úton-módon zselatint használnak), de van, aki egyszerűen csak nem akarja megenni ezeket a termékeket, függetlenül attól, hogy szenved-e a tehén, amit fejnek.

2015. dec. 14. 12:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia :) itt utána tudsz olvasni, hogy miért nem iszunk mi vegánok tejet. Ha gondolod a többi állati eredetű dologról írtakat is megtalálod ezen a honlapon ;)
2016. jan. 6. 15:46
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

Bocsi, a link lemaradt :P

2016. jan. 6. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!