A vegetáriánusok miért nem szeretik a húst?
#9: Ne csúsztass, ez olyan fárasztó.
A vegák nem eszik el az állatok elől a növényeket. A hús evésével sokkal több "növényt eszel el más elől", mégis mit gondolsz, hány kiló növényt eszik meg a marha vagy a disznó, egy kiló húsért? Nem hallottad, hogy sokkal nagyobb földterület kell növénytermesztéshez, ha húst eszik az ember, mint ha növényt? A Föld kevesebb embert tud eltartani, ha azok több húst esznek...
S az állattenyésztésben résztvevő állatok sem a vegánok miatt vannak, de a vegák miatt is csak kis részükre lenne szükség. A maradék nem is lenne, nem kellene neki növény...
Eleszi az állat elől a növényt, jaj, gondolkozzatok már.
Igen, az ember mindenevő. Remekül elvan hús nélkül is. Válaszhatunk. Ez néha elég extrém választást eredményez, de még mindig fenntarthatóan. Van, aki évtizedekig nem eszik állati termékek s van, aki évtizedekig nem eszik növényt. A legtöbben persze mindenevők vagyunk, a nem vegán vegák is.
Az oroszlán ragadozó, nem tud növényeken élni. Bár azt nem tudom, hogy a macska hogyan van meg a húst csak nyomokban tartalmazó macskaeledelen... Plusz odavan mindenféle zöldség- és gabonaételért... Ez kicsit abnormális nekem, a gabona az egérnek való.
# 11/12: Szerintem Te nem érted a lényegét annak, amiről írtam.
Amikor azt írom, hogy "eleszik az állatok elől a növényeket", olyankor csak arról van szó, hogy ez a kijelentés kb. ugyanannyira botorság, mint az, hogy "nem eszek állatot, mert sajnálom őket"!
Az utóbbi kijelentésnek nincs semmi súlya, nincs értelme, hiszen, ha ő nem eszik húst, akkor eszik helyette 1000 másik ember.
A "sajnálom őket" érvet nem tudom elfogadni, hiszen ennyi erővel vigyázzon hova lép az utcán, mert csomó bogarat eltaposhat, ne hordjon gyapjút, ne vezessen autót (szélvédő -> rovarok), ne kapáljon kertet, ne horgásszon stb...
Buta érvre, buta ellenérv, ennyiről szólt az a mondat!
Te pedig totál konkrétumnak vetted.
Az, hogy ha valaki nyomós ok miatt nem eszik húst, az pedig természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!