Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Megoldható ez igy?

Megoldható ez igy?

Figyelt kérdés
Vannak, ugye azok a gyümölcsök amik csak akkor ehetőek/feldolgozhatóak ha már megcsípte őket a dér(pl.naspolya, kökény, csipkebogyó stb.). Ezek a gyümölcsök már októberben megérnek tehát ha ekkor leszedem őket és mondjuk beteszem x időre a fagyasztóba akkor ugyanazt a hatást érem el mintha a dér csípte volna meg a gyümölcsöket?

2015. szept. 23. 23:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Sajnos nem ugyanaz a hatása, a benne lévö fanyar anyag csak akkor bomlik le, ha a fagy alatt még az élö növényen van.


Sok kísérlet alapján mondom, som, kökény esetében nem müködik, mást nem próbáltam. Ezeknél akármit csinálok, egyszer fagyasztom, kiolvasztva újra fagyasztom - nem megy el a zavaró íz.

2015. szept. 24. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tartom valószínűleg, naspolya is meg kökény is éretlen ilyenkor, ha lefagyasztod, ugyanúgy csak egy éretlen gyümölcsöt fagyasztasz le, a frigóban nem fog megérni...

Kökény is hiába szép hamvas kék és guszta már most, mégis csak december közepétől lesz finom édes. Naspolya is maradjon a fán év végéig, mondjuk az már jobban utolérő.

2015. szept. 24. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
naspolyával lehet.mi már kipróbáltuk.
2015. szept. 27. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!