Megoldható ez igy?
Figyelt kérdés
Vannak, ugye azok a gyümölcsök amik csak akkor ehetőek/feldolgozhatóak ha már megcsípte őket a dér(pl.naspolya, kökény, csipkebogyó stb.). Ezek a gyümölcsök már októberben megérnek tehát ha ekkor leszedem őket és mondjuk beteszem x időre a fagyasztóba akkor ugyanazt a hatást érem el mintha a dér csípte volna meg a gyümölcsöket?2015. szept. 23. 23:53
1/3 anonim válasza:
Sajnos nem ugyanaz a hatása, a benne lévö fanyar anyag csak akkor bomlik le, ha a fagy alatt még az élö növényen van.
Sok kísérlet alapján mondom, som, kökény esetében nem müködik, mást nem próbáltam. Ezeknél akármit csinálok, egyszer fagyasztom, kiolvasztva újra fagyasztom - nem megy el a zavaró íz.
2/3 anonim válasza:
Nem tartom valószínűleg, naspolya is meg kökény is éretlen ilyenkor, ha lefagyasztod, ugyanúgy csak egy éretlen gyümölcsöt fagyasztasz le, a frigóban nem fog megérni...
Kökény is hiába szép hamvas kék és guszta már most, mégis csak december közepétől lesz finom édes. Naspolya is maradjon a fán év végéig, mondjuk az már jobban utolérő.
3/3 anonim válasza:
naspolyával lehet.mi már kipróbáltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!