Ovo-lacto vegák! Főzés sütés nélkül milyen egyszerű recepteket ajánlanátok?
A tojást (általában) nem fogyasztnám nyersen. Mikróban bögrés süti, tükörtojás/rántotta lehet belőle, de akár kipróbálhatod a nyersvegán étrendet is, ha ennyire nincs lehetőséged főzni. Vagy használhatsz nyersvegán recepteket nagyrészt, tejtermékekkel kiegészítve. Aprítógéped van?
Főleg főétkezést keresel, vagy reggelit is javsoljunk? :)
Reggelire, ebédre én a következőket szoktam:
- műzli vagy gyümölcsök natúr bio joghurttal vagy tejjel
- sajtok gyümölcsökkel (pl. szőlő, eper, stb.)
- rántotta, omlett - a munkahelyemen fel is tudom melegíteni, de zsemlébe is lehet tenni. Akár zöldségekkel is, pl. újhagyma, paprika, stb. Ez persze nem sütés nélküli, de azt írtad tudsz mikrózni.
- különböző saláták és szendvicsek teljes kiőrlésű magos (pl szezámmag, tökmag) zsemléből - pl. amiket nagyon szeretek az a dió-körte/alma-kecskesajt és a rukkola-aszalt paradicsom-olajbogyó-mozzarella-koktélparadicsom.
- ritkábban mézes vagy lekváros kenyér vagy vajas croissant.
- nyers zellerszár, répa, egyebek valamilyen joghurtos mártogatóssal
- zöldséges tortillatekercs
- antipasti válogatás (általában lehet minden boltban kapni és pl. töltött paprika, marinált gomba, olajbogyók vannak benne)
Otthonra főzés nélkül (ezek macerásabbak ill. nem jól szállíthatóak ezért otthonra) pl.:
-túrós cukkini vagy uborkatekercsek répával, retekkel vagy zellerrel (ilyesmi: [link]
- avokádó brie vagy camemebert sajttal, olívaolajjal, citrommal (nem jól szállítható, mert az avokádó megbarnul)
- cukkinitészta (vékony csíkokra vágott cukkini) tejszínes paradicsomöntettel, parmezán sajttal
- zöldséges nori tekercsek
- túróval vagy zöldségkrémmel (pl. avokádókrém) töltött paradicsom, paprika
még sokminden van, de most hirtelen ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!