A fehérjét mivel lehet helyettesíteni?
#12 írd be a google-ba hogy fehérjehiány.
gyakorlatilag nincs ilyen.
"S olyan étrendeket is láttam már, amiben volt vagy 20g fehérje naponta..."
Az idióta diétáknak a veganizmushoz, vegetarianizmushoz semmi köze.
A hús, tej, sajt, tojás, növények közül a szója az egyetlen, ami teljes értékű fehérjét tartalmaz, azaz minden aminosav megtalálható benne.
Szóval nem mindegy, hogy 50 gramm húsfehérjét eszel meg, vagy 50 gramm gabonafehérjét.
VISZONT: A növények különböző fajtái, mondjuk a gabonák, vagy hüvelyesek más-más aminosavláncokat tartalmaznak. Éppen ezért, akik abszolút nem esznek állati eredetű fehérjéket, ezeket a fehérjéket komplettálni, azaz "keverni" kell, így már teljesértékű fehérjét kap az ember ( hacsak nem akar enni szójakészítményt, bár én ezt nem ajánlanám ).
12-esnek igaza van, abban, hogy csak növényi étrenden, minőségi fehérjehiány felléphet, tehát az egyoldalú táplálkozás tüneteit fogja produkálni az illető ( konklúzió: hülye ne legyen vegán/vegetáriánus ).
De ha a fentebb említett változatos fehérjetartalmú étrendet követi az illető, nem lesz gondja!
Amúgy: Én nem vagyok vegetáriánus, se vegán, csak sokat olvasok.
Peace!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!