Mi a véleményetek az alábbi videóról?
Én nem vagyok vegetáriánus de ennek láttán elgondolkoztató a dolog.Borzasztó amit művelnek. Van második része is akit érdekel.
Az említett videó: https://www.youtube.com/watch?v=DBVUcNsD5Hk
Nem tudom, ez melyik videó, de sejtem, mi lehet benne.
Az az igazság, hogyha minden ember tudná, mibe kerül valójában a hús, akkor a vegetarianizmus általános jelenség lenne világszerte! Csak ugye inkább a homokba dugjuk a fejünket, "jaaaj, nem akarom látni, szegény állat". Amikor a szépen tálalt hús elénk kerül, nem jut eszünkbe, hogy mennyi szenvedésen ment keresztül az állat. Igen, őt már eleve azért hozták létre, hogy megegyük. De nemcsak a halála fájdalmas, hanem az egész élete egy szenvedés, kínzás. Megnézel 10-15 videót, és egy életre elmegy a kedved a húsevéstől. Mert ilyen a valóság, fájdalmas.
Az, hogy szenzációhajhász.
#2 "Igen, őt már eleve azért hozták létre, hogy megegyük." Viszont attól még lehetne, normális körülmények között tartani azt a szerencsétlen állatot. Azért az emlékeimben még aktívan él, hogy nagyanyámnál "boldog", kapirgálós csirkék laktak, szóval lehet, hogy nem alaptalan a feltételezés, hogy lehet máshogy is tartani a vágásra szánt állatot. Valószínűleg kevesebb létjogosultsága lenne az ilyen brutális tömegtermelésnek, ha legalább az, aki megteheti, megválogatná, hogy honnan, milyen tartási körülmények közül származik az, amit eszik.
A vegetáriánus étrend is jó opció, a közhiedelemmel ellentétben hús nélkül is lehet egészséges, tápláló ételeket főzni.
A videó alatti hozzászólásokat is érdemes elolvasni. Van néhány tanulságos, értelmes, elgondolkodtató.
Persze vannak a tények is. De ez egy nagyon megosztó téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!