Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az jó, ha húst egyáltalán...

Az jó, ha húst egyáltalán nem, tejtermékeket és tojást pedig tanyáról szerzem be?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban-hetekben sokat olvastam a vegetáriánus és a vegán étrendről. Arra jutottam, hogy a húst könnyen el tudom hagyni, de a tojással és a tejtermékekkel már nagyobb baj van.

A húst egyértelmű, miért hagyom el. De a tej és annak termékeivel nem ártunk az állatnak, viszont a tejiparban előforduló állatokkal szembeni kegyetlenséget nem kívánom támogatni, így arra gondoltam, hogy egy közeli tanyáról szerezném be a szükséges dolgokat, ahol úgy bánnak az állattal, ahogy kell.

2014. okt. 15. 09:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nincs megtermékenyítve, lehet, hogy igen... Elnézve a szomszéd tyúkjait, akik a fás udvaron kapirgálnak, 2 hercig kakassal körülvéve, kinézem belőlük a megtermékenyített tojást...

Nos, sokféle erkölcsi hozzáállás van. Nekem NULLA problémám van azzal, hogy a tojás megtermékenyített vagy sem. Fáj az a csirkének tojás korában? Nem :D Teljesen OK megennem. Ha már itt tartunk, az állatok leölése sem zavar akkora mértékben, mint az állatkínzás. Ha van egy egész rendes kis élete, biztonságban, stabil élelemforrással, ha nem is teljesen szabadon, az azért annyira nem vészes. Szabadon valószínűleg hamarabb kapná el a róka. Amikor még teljesen szabadok voltak a már említettek, akkor ez történt velük tartott tyúkként is. Azóta van egy szép nagy kifutójuk a tyúkól+udvar mellett, s azt már nem hagyhatják el. Nem nagy ár a biztonságért, azt hiszem. Persze nem tudhatom, ők mit gondolnának, ha képesek lennének magvas gondolatokra és véleményalkotásra. De a tyúkok viszonylag egyszerű lények, bár legalább nem jönnek a járművek alá, mint a kutyák.

Nem akarom itt megideologizálni az állattartást, tény és való, hogy rabság meg minden (ez a házi kedvenceknél is megvan, bár némelyik láthatóan elvan így. főleg a macskák, akik félig szabadok). De a szabad lét sem fenékig tejfel a Föld nevű bolygón, főleg, amióta a fajunk túlságosan elszaporodott.

2015. júl. 14. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!