Hús helyett milyen teljes értékű, fehérjében gazdag élelmiszereket ajánlotok?
Egy hete fejeztem be egy háromhetes húsmentes diétát. Azelőtt a húst is hússal ettem, most viszont elkezdtem undorodni tőle, kivéve talán a halat, viszont sajnos nekem nagyon sok fehérjét kell fogyasztanom egy betegség miatt. A szóját nem bírom :-(
Mitől lehet ez, és mivel lehetne pótolni a húst?
Na szóval... Először is köszönöm a válaszokat! :-)
A probléma kezd alakulni, formát ölteni. Nem a hússal van bajom. A halat, marhahúst, sőt kis mennyiségben (pizzán pl.)a sonkát, bacont is. Amit egyáltalán nem tudok megenni, az a tömegtermeléssel készült hús. Egyszerűen úgy érzem (sorry, de régebben reikit is végeztem, most **t, amúgy meg orvosilag vagyok hiperszenzitívnek nyilvánítva régóta), hogy mindaz a sokk, rettegés, negatív energia, amit a tömegesen nevelt állatok (csirkék, sertések) magukban hordoznak, elfogyasztásukkal az én szervezetembe kerülve nagyon negatív változásokat indítanak el. Mióta ezeket kihagyom, konkrétan nincsenek stresszrohamaim, megszűnt a klausztrofóbiám, alig vagyok ideges, pedig nem egy sétagalopp az életem. Tudom, hogy ez a húsevőknek furcsa lehet, de a vegetáriánusokat kérdezném, létezik ilyen, vagy ez csak valami önmeggyőzés? Mindenesetre a tanfolyam és a böjt óta az azelőtt imádott csirkehús látványától is iszony és undor fog el...
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
"hogy mindaz a sokk, rettegés, negatív energia, amit a tömegesen nevelt állatok (csirkék, sertések) magukban hordoznak, elfogyasztásukkal az én szervezetembe kerülve nagyon negatív változásokat indítanak el"
Akkor te is olyan csoda gyerek vagy mint én. Veszélyesnek nézek is ki, sok embert is már leteritetem és nagyon félnek töllem. Ez azért van mert én naponta azt a kaját eszem mint a Rambo!
Ilyen naiv felfogású személyek léteznek, ne keseredj el.
Pl: Bent ülök egy kinai resztiben, bejön egy részeg és ö azt kér amit Bruce Lee (Li Sziao Long) szokott enni, mert öneki van sok haragosa és ezeket ö meg akarja verni.
Vanak filmek amelyek az emberben felháboritják az érzelmeket. Talán nem mutogattak neked is ilyesfajta Propaganda videókat?
Neked nem a körzeti orvoshoz kell elmenned, hanem a pszihijáterhez, de nem azért mert megcsúsztál, hanem, hogy elmondja hogyan tudod az ilyen háboritó felfogást lagyözni.
"kicsi vagyok és vékony, tehát max az elmémmel - értsd: viselkedés, reakciók - tudok védekezni, ha kell, illetve kommunikálni."
Bevallom ilyen esetröl még nem hallottam. De szerintem ez azokhoz a problémákhoz tartozik melyekröl beszélni kell. Az hogy védekezni kommunikálni tudsz, már magában jó. Elmondani egy szivet nyomó érzelmet egy valakinek aki csak meghalgatni tudja de segiteni nem, akkor is ez már aktiválja a biszonsági szelepet, ami a pszihikai tulnyomást csökkenti.
Kicsi és vékony vagy, azt jelenti, hogy a kilókkal nem kell hadat vivni. Ezen a téren megpróbálnák közömbös lenni. Semmi nem érdekel mondjon ki mit akar. Ha valaki ráakar valamire venni vagy lebeszélni, azt mondanám az orvosom megtiltotta a válogatást. Mindent meg kell ennem amit felszolgálnak. Rád pedig minden bizonyal, rád fér.
Az ilyen álatvédelmi, húst-ne-eyünk féle õrületnek ne ülj fel. Azok képessek lennének Etiopiában az éhségtöl hulló gerekek kezéböl is kiszedni a húst, ha lenne egyáltalán.
"kicsi vagyok és vékony, tehát max az elmémmel - értsd: viselkedés, reakciók - tudok védekezni, ha kell, illetve kommunikálni."
Bevallom ilyen esetröl még nem hallottam."
Ez nem a misztikus kiadás :-)
Úgy képzeld el, hogy pl. teljesen racionális emberek szerint nagyon erős a kisugárzásom. Ha szomorú vagyok vagy rosszkedvű, a környezetben lévők is gyorsan átveszik, de ha boldog vagyok, vagy nyugodt, azt is. Pillanatok alatt belelátok az emberekbe a saját kisugárzásuk, testbeszédük, mimikájuk alapján, és ehhez alkalmazkodva - változtatni akarok rajta, vagy csak kommunikálni - igazítani tudom a sajátomat, illetve a másik félét. Pl. egy ideges embert elég gyorsan meg tudok így nyugtatni, és az agresszióhoz is vannak "fogások". Ezeket ilyen menedzsertréningeken tanítják, semmi más nem kell hozzá, csak totális odafigyelés és empátia (én nem jártam, nálam ösztönös). Szerintem elvileg bárki képes lenne rá, csak manapság mindenki csak magára kíváncsi (tisztelet a kivételnek).
A kicsi és vékony igaz, de a vékony az relatív, nem gizda, csak nőies, inkább úgy értettem, hogy sem amazon, sem macsó nem vagyok, aki már a külsejével megfélemlít másokat, illetve eltéríti a verbális vagy fizikai agressziót.
Sajnos amit a megrögzött húsellenesekről írsz, az a fanatizmus egy formája, és mint tudjuk, fanatizálni bármi tud, ha egy ember fogékony rá. Nekem nem egy vega ismerősöm van, soha nem akartak rávenni sem lelki terrorral, sem máshogy, hogy hagyjam abba a húsevést. IQ-függő ez is szerintem, mint minden más az életben. Most éppen kajaundoros időszakom van, igazából a gyümölcsön és a kefiren kívül nem esik jól semmi, de betudom az időnek :-D
Akkor nincs probléma azzal, hogy mit egyél, most épp nincs étvágyad semmire. Gyümölcs, kefir, ez nagyon kevés. Visszont hiába tanácsol bár ki bár mit, legyen az hustartalmú vagy húsmentes, vitaminokban vagy ásványokban gazdag, neked nem esik jól.
Ismerem ezt az érzést. Volt, hogy napokat nem etem csak ananászt meg ásványvizet ittam. Ebben az idöben (8-10 nap) elment 5 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!