Hús helyett milyen teljes értékű, fehérjében gazdag élelmiszereket ajánlotok?
Egy hete fejeztem be egy háromhetes húsmentes diétát. Azelőtt a húst is hússal ettem, most viszont elkezdtem undorodni tőle, kivéve talán a halat, viszont sajnos nekem nagyon sok fehérjét kell fogyasztanom egy betegség miatt. A szóját nem bírom :-(
Mitől lehet ez, és mivel lehetne pótolni a húst?
Ezekben nincs hús:
1. tojás
2. túró
3. sajt
4. csirkemell
5. pulykamell
6. Tonhal
7. tofu
8. mandula
9. földieper
10.fehérbab
#5: Csirkemell, pulykamell, tonhal!!! Ezek neked mióta nem számítanak húsnak?
Amúgy egyél tojást, tejtermékeket, hüvelyeseket, olajos magvakat! Ezekben magas a fehérje tartalom és a magvak fontos esszenciális zsírsav források.
#7: "Ezekben nincs hús"
Olvasd el alaposan, amit az ötödik válaszodban írtál!
#9: Márpedig akármit is mondasz, a hal és a baromfi ÁLLAT, a vegák pedig állathúst nem esznek... Elég egyértelműnek kéne lennie ennek.
Én tojást, olajos magot és zöldséget eszem fehérjeforrásként, a szükséges mennyiség összejön :) A zöldségben kevés van és nem komplett, de azt kilószámra lehet enni és igenis hozzájárul a fehérjebevitelhez, ha egyszer van benne olyan :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!