Ettetek már Avokádót? Milyen az íze, mihez hasonlít leginkább?
meg lehet csionálni avokádókrémnek
hozzávalók:
1 fej hagyma
2 avokádó
kis majonéz(nem üzleti hanem házilag készített, így kell majonézt készíteni:
1 tojássárgát elkeverjük néhány csepp citromlével és annyi mustárral amekkora atojássárga elkezdjük lassan beleönteni az olajat, az olaj töltése közben keverjük. (1 dl olajat hasznáunk)amikor osszeált krémes állagúra akkor készen vagyunk a majonézzel.)
A krém készítése:
az avokádó héjából kikanalazzuk a gyöümölc húsát
ezt a kicsit krémes állagú gyümölchúst belerakjuk egy edénybe. kavarjuk és közben lassan hozzöntjük a majonézt és a mustárt.
ezután belekeverjük az apróra vágott hagymát.
ízlés szerint ízesíts sóval / borssal.
kenyére kenve nagyon ízletes :>
Jómagam olyan országban élek, ahol rengeteg avokádó terem, mégis majdnem mindig darabra árulják, mert olyan magas a tápértéke, hogy azt meg kell fizetni. Az előttem szólók recepjei kiválóak, és sokan fogyasztják szendvicsre kenve, vagy salátában, de reggeli előtt - hogy megjöjjön az "ihlet" - hashajtó helyett egy fél avokádót ajánl az orvos.
Jöhet a lepontozás, ami nem érdekel!!!!
Yehudina, lám, ezek szerint mégis érdekel a "lepontozás":-) Jobban, mint az avokádó tápértéke:-)
Valószínűleg azért "pontoztak le", mert csacsiságokat beszélsz, hogy finoman fejezzem ki magam. Honnan veszel ilyen képtelenséget, hogy azért adják darabra az avokádót, mert meg kell fizetni az extrém magas tápértékét? Ezt valószínűleg egy jó üzleti érzékkel és rábeszélőképességgel megáldott boltostól hallhattad - és el is hitted:-) Az avokádó súlyos gyümölcs, ráadásul elég súlyos maggal. Ha kicsit belegondolsz: kinek érné meg kilóra adni, amikor ebből ritkán vesz valaki igazán jelentős mennyiséget? Még a vendéglátóipar se nagyon (nem itthon, hanem bárhol külföldön sem). "Szapora" alapanyag, és többnyire valamilyen kiegészítővel fogyasztják, így rendkívül laktató is. A darabár piaci és nem élettani meggondolás - bárhol a világon. Abszolút helyesen.
Az emésztésre gyakorolt hatásában nem kételkedem, de abban igen, hogy reggeli előtt fél avokádó megkönnyítené az AZNAPI eredményt. Este fogyasztva, a másnap reggeli jótékony hatás érdekében pedig túlságosan táplálónak tűnik, mert nem is tartozik a legkönnyebben emészthető gyümölcsök közé, éppen "olajosan" krémes állaga miatt. Kalóriaértéke pedig igen magas. Mielőtt kijelentesz valamiket, nézz utána előbb egy kicsit, vagy legalább gondolj bele...
Körülnéztem, belegondoltam, és kijelenthetem, hogy a háziorvosom javaslatára használom hashajtó helyett és használ.
Egyébként a nagyobb fajta jó minőségűt darabra árulják, a kisebbeket 2-3 db-onként külön kis tálcára csomagolva hasonló áron.
Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!