A hiány betegség alakul ki mert nem eszik egy "mindenevő" ember húst, hogy lehet, hogy 1 milliárd indiai él még?
Furcsa, a Wikipédia szerint India 1 milliárd lakosa 80 százaléka Hindu vallás. A Hindu vallású emberek nem fogyasztanak húst...
Furcsa, hogy nem halt még meg 1 milliárd ember?
Mind dugiban húst eszik igaz?
Csak a magyarok ilyen hülyék, hogy dobálozik a hiány betegség fogalmával?
- Egy Vega!
Valóban, többszázmillió ember vega és ha valamelyiknek hiánybetegsége alakul ki, az nem a hús hiánya miatt. A hús nem kötelező az egészséghez, csak van, aki így gondolja (azt elfogadom, hogy van pár ember, akinek valamiért nem megy hús nélkül már fizikailag sem, érdekes az emberi test :)).
Nemcsak a magyarok ilyen hülyék, sok vegaság ellenes ember van, ahogy sok húsellenes vega is, az élet már csak ilyen. S a táplálkozás terén a hústémán kívül is iszonyatos vallásháborúk dúlnak, hazánkban és külföldön egyaránt... Tudnék mesélni.
"A hiánybetegségek akkor alakulnak ki, ha semmiféle állati fehérjét nem fogyaszt valaki hosszú ideig"
45 éves vagyok, 30 éve vegetáriánus , 2 éve vegán..
Annyira nem lehet nagy kunszt ez a "hiánybetegség" . Mert ha igaz amit állítasz, akkor minimum 5-10 éve már hiánybetegségem van, viszont én semmit nem érzek belőle, sőt még az orvosok sem vették észre...
"..Nem 1 milliárd emberről beszélünk, hanem 250-350 millióról..."
Óóóóó, nem hiszem el, CSAK 300 millió vegetáriánus? Ez nem elég? Elárulom, a világon jelenleg 600 millióra teszik a számukat. És nem betegesebbek, mint egy mindent evő ember.
"..És az indiai átlagéletkor nem olyan nagyon hosszú (60-70 év közötti)..."
Itthon sem sokkal több. csak azt elfelejted megemlíteni, hogy míg itthon a szív- és érrendszeri és rosszindulatú rákos megbetegedések a legtöbb halál oka (WHO), addig Indiában sokan napi egy tál rizst esznek, mert nem telik másra. Ezzel el lehet tengődni valameddig, de nem lesz az ember hosszú életű. Szóval ott az éhezés vagy az ahhoz kapcsolódó betegségek is lehúzzák a statisztikát, valamint jóval magasabb a csecsemő halálozás aránya is. De alapvetően maga a vegetáriánus életmód nem egészségtelen, csak ha egyoldalú. de ez a vegyes táplálkozásra is igaz.
"Itthon sem sokkal több. csak azt elfelejted megemlíteni, hogy míg itthon a szív- és érrendszeri és rosszindulatú rákos megbetegedések a legtöbb halál oka "
Félreértés ne essék, nem a vegetarianizmus ellen akartam érvelni ezelőtt pár hónappal, csak annyit jegyeztem meg, hogy India nem feltétlenül jó példa arra, hogy hú-de-jól élnek a vegák hús nélkül is. De ettől még nem gondolom az, hogy feltétlenül húst kéne enni, egyen mindenki azt, amit akar...
Egyébként ha valamit érdemes ellesni az indiai vegetáriánusoktól, az a konyhájuk, kicsit ötletesebb a kaja-összeállításuk, mint sok általam ismert vegáé.
Kínából már importálunk élelmiszereket, miért is ne importáljunk akkor már Indiából is? "Szép" új világ...
Egyébként pedig ránézésre én még senkiről nem tudtam megmondani, hogy vegetáriánus, vega vagy mindenevő-e. Nincs ráírva senkire, nem lesz tőle se szebb, se jobb, se okosabb, akár eszik húst, akár nem. És egészségesebb sem. Az ember életét nem csak az határozza meg, hogy mit eszik. Az "az vagy, amit eszel" szlogen jól hangzik, csak éppen nem igaz.
"Kínából már importálunk élelmiszereket, miért is ne importáljunk akkor már Indiából is? "Szép" új világ..."
Elég a recepteket meg pár fűszert importálni, ne legyél már ennyire sötét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!