Milyen egy jó görög saláta?
Ízlés kérdése, van, aki így, van, aki úgy szereti. A magyarok sok zöldséggel, a görögök sok olívával és nagy tömbökben hagyott fetával. A magyarok apróra vágják a zöldséget benne, a görögök majdnem egészben hagyják. Minden konyha a saját ízlésére formálja, nálunk tesznek bele citromlevet is, az amerikaiak többféle zöldséggel eszik, akár salátalevéllel is. De biztos vagyok benne, hogy a franciáknak is megvan a saját verziójuk.
A nosaltyn van pár jó recept, kísérletezz, az első a hagyományos görög receptnek néz ki :)
én úgy készítem, ahogy Görögországban feltálalták nekünk étteremben
kb így nézett ki: [link]
a kígyóuborkát kb azonos nagyságú kockákra vágom, a paradicsomot szeletekre, lilahagymát kis csíkokra, fekete olajbogyókat dobok rá majd egy nagy szelet fetát ráteszek a közepére és ezt fűszeres, bazsalikomos olivaolajjal enyhén meghintem
egy pici citromlével megcsepegtetem néha, ill egy kis szelet citromot teszek rá, de asszem az nem mindig van az eredetibe
(kedvenc salátám! :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!