Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi a különbség a narancs és a...

Mi a különbség a narancs és a mandarin között?

Figyelt kérdés

2014. febr. 13. 19:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%
miért? szerinted csak otthonról lehet netezni? ne legyetek már ennyire h.lyék, tudom, a mai tízen éveseknek minden a popójuk alá van téve, de hidd el, könyvtárból és iskolából is ugyanolyan jól lehet netezni...
2014. febr. 16. 11:52
 12/17 anonim ***** válasza:
30%
19:51-kor ki van iskolában?
2014. febr. 16. 15:05
 13/17 anonim ***** válasza:

akkor könyvtár? :)

komolyan ilyen kis hülyeségeken kell lovagolni? inkább menjetek vissza tanulni ;)

2014. febr. 16. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:
61%
Már nem azért de van egy munkatársam és elég szegények, én adtam nekik számítógépet és fizetem a netüket. Tavaly előtt volt karácsonyi ajándék a nagyobbik fiának,szóval nem életszerűtlen, hogy valakinek nincs pénze de internet van. Viszont eléggé meglepne ha nem ismerné a narancsot vagy a mandarint hiszen nem prémium gyümölcsök, és nem mostanában jött be be mint a pomelo vagy hasonló gyümölcs. Lehet a kérdező a arra volt kiváncsi, hogy egy faj e vagy rokon egymással egyáltalán. De nem nagyon érdekli a kommentjei hiányából következtetve.
2014. febr. 16. 16:44
 15/17 anonim ***** válasza:
Más faj, más íz (de nem tudom leírni), a mandarin többnyire kisebb és az alakja sem annyira gömbölyű, hanem lapítottabb, kivéve a piciké, azok elég golyók tudnak lenni. Más különbséget nem tudok, a mandarin is tud savanyú és édes, könnyen és nehezen hámozható lenni, vékonyabb és vastagabb héj, ami vagy odatapad szorosan, vagy normálisan leszedhető, az elválás viszont már mandarin tulajdonság, viszont nem igaz minden fajtára. Jelenleg nagy, feszes és pokolian nehezen hámozható mandarin van itthon, ami savanyúbb, mint a legtöbb narancs, ami elém került eddig, pedig eme gyümölcsök evésében nagy gyakorlatom van. A tipikus mandarin nem annyira savanykás, de ez speciel igen. Attól még roppant finom :)
2014. febr. 16. 20:32
 16/17 anonim ***** válasza:

A mandarin sokkal cukrosabb, ragacsosabb nyafla sz..r, míg a narancs kicsit savanykásabb, már majdnem lehetne rá mondani hogy ehetőbb, de valahogy irtózom tőle, sokkal savasabb mint a mandarin. Így a fogzománcot is puhítja.

Inkább maradok az almánál!

2014. febr. 20. 21:21
 17/17 anonim válasza:

Hát aki szereti, az mindkettőt szereti (én igen). Persze, hogy savas... ki kell öblíteni a szádat tiszta vízzel és máris nem marja a fogadat, van akinek a gyomrát is marja, de pl. ha nagyon bezabálok :D utána jól esik egy mandarin, narancs, könnyebben érzem a gyomrom, segít az emésztésben, és rostos, szóval jót tesz. Ízre a mandarin édesebb, a narancs meg olyan, ooolyan :P szeretem. Az illatát, az izzét.. vodkás narancsot is :D:D persze az alkohol káros! de a narancs egészséges. hmmm... A mandarinnak könnyebben lejön a héja :D, kisebb, narancssárgább :D:D bár itt nálunk elég vérszegény narancsokat, mandarinokat lehet (megfizethető áron) kapni.

van vérnarancs, na az..... az jóóóó. pl. a cukorbetegeknek nagyon jót tesz diétájukban, antioxidánsok, miegymittoménmi

2014. márc. 1. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!