Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Létezik olyan hogy túlzott...

Létezik olyan hogy túlzott gyümölcsfogyasztás?

Figyelt kérdés
már ezzel riogatnak hogy megárt ha az ember étrendjének a nagyrésze gyümölcs.szerintem egészséges eddig is sokat ettem,imádom. de most már szeretnék átállni arra hogy az étrendem legalább 80%-át ez tegye ki.tényleg lehet ebből baj? testvérem szerint aki vegetáriánus igen.ő sok zöldséget is eszik viszont én azokat utálom.
2014. febr. 7. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyiban árthat meg maximum, hogy bizonyos vitaminokból ha túl sokat fogyasztasz egy nap, akkor hasfájásod, hasmenésed lehet. A C vitamin pl. ilyen. De ahhoz azért tényleg irdatlan mennyiségű vitamint kell megenni.

Egyébként más problémát nem okozhat maga a gyümölcsevés.

A fehérje, vas, B12, omega 3-6-9 zsírsavak bevitelére viszont figyelj oda, ha nem is szereted annyira a zöldségeket elsősorban hüvelyeseket és magvakat azért fogyassz. Nem kötekedésből, de a 80% gyümölcs tényleg nagyon sok, ennél kicsit kiegyensúlyozottabb étrendre lenne szükség szerintem. Üdv, egy 13 éve vegetáriánus.

2014. febr. 7. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
A túl sok gyümölcs hízlal(hat), mert sok benne a cukor, illetve mert zsírra és fehérjére is szüksége van a szervezetednek.
2014. febr. 7. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Több zöldet ehetnel. Dobd bele oket vajba, ugy ehetoek, legalabbis szamomra, nem mellesleg valamennyi zsirhoz jut a szervezeted. Meg valami feherjeforrasrol gondoskodj. Ha jo a közerzeted, akkor maradj ezen az etrenden, de a 80% (ha ezt mondjuk kaloriakra levetitve erted) az tulzas.
2014. febr. 7. 20:46
 4/7 anonim ***** válasza:
A túl sok gyümölcssav irritálja a bélbolyhokat, hosszú távon beteggé teszi a beleket. 80% már egyoldalú táplálkozás szerintem, ami egészségtelen, mindegy, hogy mit eszel. Rövid távon kúraszerűen nem megterhelve a szervezetet akár még jótékony is lehet, de szerintem nem ebben az évszakban érdemes azt sem elkezdeni. Nyáron, ősszel rengeteg fajta idény gyümölcs van. Jelenleg nagyon kevésből lehet válogatni, ami valóban vitamindús, napon érett. Az is megfontolandó, hogy Magyarország nem olyan vidéken található, ahol állandóan meleg van és az ember jól eléldegél a gyümölcsön, mert nem is kíván annál kalóriadúsabbat, nincs rá szüksége. Nem beszélve a zsírban oldódó vitaminokról.
2014. febr. 8. 01:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Ennyi gyümölcs még a fogaidat is tönkretenné, a fogzománc állandóan egy savas cukros közegben "ázna". Ha a napi átlaghőmérséklet 35 fok napokig, hetekig, akkor a gyümölcs üdítő, könnyű étel, ráadásul sokat nem is eszik belőle az ember, mert a melegben nincsen úgy étvágya. De ezen az éghajlaton és a jelenlegi túlhajszolt életmódunkban több kalória, táplálék szükséglet van, több gyümölcsöt eszel (a gyümölcsnek magas a víztartalma is). Személyes véleményem, hogy manapság mindenki ki akar tűnni valamivel, hogy mások csodálatát kiváltsa valamilyen módon. Mindenki különleges akar lenni, érvényesülni akar, főleg fiatalkorban. Annyi fogyókúrás, étkezési irányzat van már, ami magát "igaznak" tünteti fel, hogy az már nevetséges, teljesen ellene mondanak a józan észnek, de hát mindenkinek meg kell élnie valamiből.. Szerintem az egészség és a természetesség sokkal fontosabb, illetve csak az a fontos.
2014. febr. 8. 23:10
 6/7 Uherga11222000 válasza:
Hallottam már olyantól, hogy a túlzott A-vitamin fogyasztás narancssárgára festi a bőrt...De amúgy narancssárga gyümölcsök, mint Pl.:narancs jót tesz a látásnak.
2014. febr. 23. 11:44
 7/7 Sowilo ***** válasza:

Márpedig meg kell enned a zöldséget is, mert zöldség nélkül nincs egészség. A gyümölcsben nincs meg minden. A vitamintúladagolástól nem kell tartanod, mert ahhoz több tíz kiló gyümölcsöt meg kellene enned naponta.

A gyümölcs az jó, de ha nagyon sokat eszel, akkor el fogsz hízni a cukortól, illetve ekkora mennyiségű gyümölcscukor a májadnak sem tesz valami jót.

A fehérjeforrásról mindenesetre gondoskodj, ez ehet hús, tojás, olajos mag például. Enélkül sincs egészség.

2014. márc. 8. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!