Miért mondják az emberek, hogy a Vegetarianizmus drága, amikor a hús a legdrágább élelmiszer a boltban, a 80-as évek Romániájában meg Lengyelországában meg lényegében minden átlagember kényszervegetáriánus volt?
Amúgy hülyeség összehasonlítani, hogy melyik az olcsóbb, mivel nem ennyiből áll a dolog. Ugyanis, nem az az egyetlen tényező, hogy az ember vegetáriánus. Hanem például, hogy milyen minőségű alapanyagot vásárol.
A már korábban is említett, egészségre kártékonyan rossz minőségű alapanyagok ára nyilván olcsó. Bár, ha hasonlóan olcsó vegetáriánus ételeket (pl. krumplistészta) készítesz, akkor azért számottevően olcsóbban (kb. 50%-al olcsóbban jössz ki).
Ha valaki vegetáriánusként kiegyensúlyozott étrendet folytat, az valóban többet költ ételre, mint az átlagember. Viszont, hozzá kell azt is tenni, hogy az átlagember étkezése miatt 10-20-30, néha 40 évvel rövidül meg az élete. Gondoljunk csak azokra, akik kóros elhízásuk miatt 35-45 évesen meghaltak, holott 80-90 évet is élhettek volna, ha diétáztak, sportoltak volna. Na meg az életminőségük is jobb lett volna... (Minőségi szex, stb...)
Ha azt nézed, hogy minőségi húsételt fogyaszt az ember ebédre, akkor fejenként 2000 forintról beszélhetünk körettel együtt. Míg, egy minőségi vegetáriánus étel kb. 1200-1600 forintból kihozható.
De ettől függetlenül hülyeség összehasonlítani, mivel nem ez az egyetlen tényező... Az igaz, hogy pl. a vegetáriánus éttermek jellemzően olcsóbbak, de vega étteremben is láttam már 8000 forintos fogást, tehát nem ez az egyetlen tényező.
Ha feltétlenül objektív szemléletet akarsz, akkor pontosan ki kell számolnod, meg kell vizsgálnod a saját táplálkozásod és életmódod. Ha arányosan számolsz a bevitt ételekkel és a testsúlyod változásával, akkor objektíven tudod mérni, hogy melyik ételből olcsóbb az adott bevitel. Nos, ilyenkor nagyon gyanús, hogy rá fogsz döbbenni, hogy vagy valójában jelenleg is 90%-ban vega ételt eszel (erősen feldolgozott hústermékek...), vagy pedig sokkal drágábban jön ki a húsos étrend. Ennek pedig csak egyetlen egy ésszerű, logikus és kikerülhetetlen oka van: a hús előállítási költségei kb. 500-1000%-a például a gabonák, hüvelyesek, és 200-400%-a a zöldségek előállítási költségeinek. Hiába is nyomják le a hús árát kormányzatilag igen erősen, egyszerűen képtelenség, hogy olcsóbb legyen.
Ami elkerülhetetlen: a hús ára a következő 5 évben a mai érték legalább 3-szorosára fog nőni.
"Szerintem meg nem a hús a legdrágább étel.Sőt. Ha csinálok egy túrós tésztát, A tészta fél kiló 300, a túró fél kiló 500, a szalonna 20dkg 250, a tejföl 2 pohár 250, és már 1300.-ft-nál járok. Ha veszek egy kiló lapockát, az 1100, egy kiló lisztből nokedli, bele a tojás legyen 200, akkor ugyan ott vagyok.Melyik a jobb?"
"Mindkettő emberi fogyasztásra alkalmatlan, egészségre káros."
Ezt a Nagyim, meg a Papóm valószínűleg nem vette figyelembe, mert 92 évesen haltak meg, és szinte csak ezeket, ilyen ételeket ettek....
"Miért mondják az emberek, hogy a Vegetarianizmus drága?"
A kérdésre a válasz:
Mert nem értenek hozzá.
Én most puritán leszek: leszarom, hogy mi az olcsóbb, nem érdekel, az se hogy a vegetáriánus táplálkozás az egészségesebb, vagy sem.
Amit viszont nem szarok le az az, hogy egy állatnak ugyanolyan érzései vannak, mint nekünk.
Ugyanúgy fél a haláltól, mint mi. Ugyanúgy nem akar szenvedni, mint mi.
Ha húst eszel, akkor szerintem ismerned kell az igazságot: neked kell megölni azt a szerencsétlen állatot. Nézz mélyen a szemébe amikor megölöd, elveszed tőle az életet!
Azt mondják, ha mindenkinek magának kellene leölni az állatot, akkor nagyon sokan lennénk vegetáriánusok.
Nagyon sajnállak, hogy a túrós tésztát nem tudod szalonna nélkül elképzelni.
Téged meg pláne sajnállak, hogy a minőségi szexben látod csak az igazságot. Valahogy nem is kellett tovább olvasnom az írásod, mert tudtam, hogy húst eszel.
Nem okos dolog a 2-t összehasonlítani.
Vannak olcsó húsok és drága húsfélék és ugyanúgy vannak olcsó zöldségek, gyümölcsök, magvak, mint drágák.
A legfontosabb az, hogy ne hagyjuk, hogy átverjenek bennünket.
Én kb. 2 hete megnéztem az alábbi filmet és eldöntöttem, hogy vegetáriánus leszek. Nem esik jól a hús, nem megy le a torkomon. Mindenkinek ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!