Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tudtok nekem hétköznapi vega...

Tudtok nekem hétköznapi vega ételeket mondani, amiket egy húsevő is fogyaszt?

Figyelt kérdés
gyümölcsök és magvak nem jöhetnek szóba. a párom vegetáriánus és hirtelen nincs ötletem.

2013. júl. 8. 01:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A második inkább olyanokat írt amik eredetileg húsételek, csupán a húst kihagyva tejtermékkel írta. De elég egyhangúan, krumpli, tészta felváltva. Ez elég svábosan hangzik, pedig a vega vagy akár vegán konyha nagyon változatos lehetne. A lényege a növények és a fűszerek variálása és különböző módon való elkészítése. Kenyér-krumpli-tészta étrendet nem javaslok. Mármint hogy ne csak ezeket. Hisz ez pusztán szénhidrát, keményítő, glutén. Írt jókat is, de nem jó túl gyakran fogyasztva.

Kölessel készült desszertek is jók, rengeteg alapanyag van. De szerintem inkább a párod kérdezd meg, mert nagyon sokféle étel van, nem csak krumpli és tésztaalapúak, ahogy azt a második hiszi. Pl egy káposztafasírt jól megcsinált körettel és salátával tökéletes vacsora (de az aktuális hangulattól is függ) A chilis babot mindenesetre próbáld ki egyszer, az nagyon laktató hús nélkül is. Sokféle recept van fent, ki kell kísérletezni, hogy a legjobb.

2013. júl. 15. 01:04
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, bár a felsoroltakból sokmindent nem eszik meg. Utóbb kiderült, hogy valamennyi húst fogyaszt, aminek nincs hús kinézete (mirelit fasírt, virsli, párizsi) majd igyekszem változatosakat alkotni :) mentek a zöld pacsik
2013. júl. 16. 13:03
 13/14 anonim válasza:
Cicege, avagy tócsni (lapcsánka). Én szoktam enni szójafasírtot is. Különböző főzelékek.
2013. júl. 19. 17:38
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Túró fasirt

50 dkg túró, 1 tubus natur sajtkém, 1 mk bors, 2 g z. fokhagyma, 1 nagy marék só, 1 tojás, 5-6 ek liszt

1 tálban mindent össze dolgozol

forró olajba kanalakal galuskát szagatol pár pec alatt kisütöd

2013. júl. 22. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!