Vegetáriánus vagyok de szeretnék vegan lenni. Milyen olyan gyakori ételek vannak amiben van tej, tojás (de hus nincs, azt eddig sem ettem)?
ezeket szeretném kerülni de nem tudom pl. a szójatejet ihatom-e úgy tudom igen.sajna nem nagyon szeretem ezeknek az izét(hosszu i-vel csak nekem nincs ilyen a billentyüzetemen :P)
vegánok kérlek ajánljatok egyszerű és finom zöldség ételeket.
Élő kukorica leves
Hozzávalók:
3 csésze friss kukorica
1 csésze avokadó
1 tk fokhagyma
1 csésze vöröshagyma
1 csésze zellerszár
1 tk gyömbér (elhagyható)
1 tk tengeri só
/>1 tk csili paprika
1 tk fekete bors (elhagyható)
2 tk koriander levél
1 csésze piros kaliforniai paprika
2 1 csésze tisztított víz
Vágd le a kukorica szemeket a kukoricacsőről egy éles késsel. Vágd fel a hagymát és a zellerszárat, hámozzuk meg és vágd össze a friss gyömbért és fokhagymát, magozd ki a chilit és vágd össze, vágd össze a koriander levelet és aprítsd fel a piros kaliforniai paprikát.
Helyezd a 2 csésze kukoricát a turmixgépbe (egy csészét hagyjunk meg díszítésre). Add hozzá a többi hozzávalót, a koriander levél és a piros paprika kivételével. Turmixold össze simára. Felmelegítheted, de ne legyen 40 foknál melegebb, és így tálaljuk. Öntsd bele leveses tálakba és mindegyikbe szórd kukorica szemeket, koriander levelet és piros paprika darabokat.
Négy személyre elegendõ adag.
vegán oldal:
Lehet, hogy én értelmeztem rosszul a kérdést, de mintha kevernéd a vegetáriánus és vegán szavak jelentéseit.
Egy vegán egyáltalán nem eszik húst, tejet, tojást, és semmilyen állati eredetű ételt, pl. olyat sem, amiben zselatin van. Emellett nem hord gyapjúból, tollból, szőrméből és bőrből készült ruhákat, cipőket stb. és nem használ állatokon tetsztelt kozmetikumokat, tisztítószereket sem. Mindemellett ha igazán következetes, akkor nem is dohányzik, mert a dohányipar miatt is több millió állat hal meg minden évben kísérletekben.
Egy vegetáriánus (vega) egyáltalán nem eszik húst és halat sem. (aki halat eszik és vegetáriánusnak vallja magát, az nincs tisztában a szó jelentésével). Viszont tejet és tojást, vagy valamelyiküket azt fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!