Miért van az, hogy sok normál táplálkozású támadásnak veszi, hogy nem eszem húst?
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki nem eszik húst.
Viszont a helyedben - mivel ennyire kevés toleranciával rendelkezik a környezeted - nem közölném velük, hogy nem eszem húst, hanem egyszerüen olyamit rendelnék, amiben nincs. Gyakorlatilag minden étteremben van olyan fogás, ami húsmentes (pl. fözelékek, saláták, tésztaételek) és azokból rendelj. A másik megoldás, ha nem a vegetáriánus voltodra hivatkozva nem akarsz húst enni, hanem bejelented, hogy allergiás vagy rá - igy sokkal többen elfogadják, márcsak azért is, mert félig-meddig "divat" az allergia. (NEM a tényleg allergiásokat akarom kritizálni, de sok mindenki csak akkor szenved ilyesmiben, amikor éppen úgy tetszik neki - személyes tapasztalat)
Eszem ágában sincs hazudozni meg titkolózni. Különben tapasztalat, hogy abba is belekötnek. :)
Egyébként érdekes, hogy pont a depressziós, rossz egészségű, fajgyűlölő, homofób, hímsoviniszta alakok szoktak arról monológot tartani, hogy mennyire egészségtelenül élek.
Szerintem azért érzik sértőnek a húsevők ha valaki vega, mert úgy érzik mintha azt mondanád a kajájára hogy rossz, mivel hogy te nem ennéd meg.
Nekem egyszer volt egy ilyen esetem: öten az egyetemi csoporttárssakkal pizzázni mentünk, még viszonylag ismeretlenek voltunk egymásnak, csak pár hete tartott a félév. A fiúk hatalmas magyaros, kolbászos, tarjás pizzákat rendeltek, a csajok hawaiit. Én vega pizzát rendeltem, ennek kapcsán mindenki kiakadt, mondtam, hogy vegetáriánus vagyok (amúgy elsősorban egészségügyi okokból) úgy néztek rám végig egész este alatt mintha azt hinném vagy mintha azt mondtam volna ezzel, hogy rossz az amit ők esznek és elítélem, lefújolnám az ételüket, kilógtam a sorból. :/
Hármas vagyok megint csak. Mint mondtam, ez oda-vissza működik. Ismerek olyan vegát meg vegánt, aki habzó szájjal vitatkozik megállás nélkül azokkal, akik esznek húst. Ismerek olyan mindenevőt, aki ugyanezt teszi a vegákkal, vegánokkal. Nem normális hozzáállás egyik sem. Részükről valamiféle védekezés lehetett ez először, mert sok vega mindig nekiáll prédikálni, neten is sokfelé látni ilyeneket... meg a másik oldal néhány képviselője is nekiáll prédikálni a saját igazát. Olyan ez, mint a vallásos-ateista kérdés. Értelmesen lehet a témáról beszélni, cáfolatokat felhozni, de ami sokszor működik, a fröcsögés és köpködés oda-vissza, na azt már nem kéne. Itt sem kéne. Ha az ember meghallja, hogy valaki vega, akkor egy picit óvatosabban bánik vele, valahogy úgy, mintha azt hallaná meg, hogy valami szekta elvakult, elkötelezett tagja. Mert sajnos sok vega így viselkedik, valószínűleg azért, mert a mindenevők oldaláról sok támadás érte már, ott sincsenek jobbak.
Ezért mnodtam, hogy az értelmesség nem étkezési szokásoktól, nemtől, vallástól vagy bőrszíntől, etnikumtól függ...
Tulajdonképpen nekem semmi bajom a vegákkal, de engem nagyon érdekelne miért választottátok ezt az utat?
Sok problémát jelent kerülni a húst, véleményem szerint nem egészséges teljesen elhagyni a húst( az ember mindig is mindenevő volt).
Nem hittérítésnek szánom csak szeretnék hallani pár okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!