Miért van az, hogy sok normál táplálkozású támadásnak veszi, hogy nem eszem húst?
Mi magyarok elég húsos nemzet vagyunk és hála a tpikus magyarisztáni mentalitásnak, tiszteletlenségnek veszünk minden apró kellemetlen gesztust, esetünkben azt, hogy nem eszel húst. Mondjuk ez a kijelentés nem mindenkire igaz, csak a nagy átlagra. Természetesen nem szidni akarom a magyar gasztronómiai csodákat, én vagyok az első, aki ráveti magát a gulyásra, mint egy menekült, de hiába, mi ilyenek vagyunk. Ha pl mindenféle hínárt ennénk, akkor azon lepődnének meg, hogy nem eszel algát.
Másrészt az ember mindenevő lény, így sokan az alap természetünkkel szembemenő dolognak látják az étkezési szokásaidat. Én nem ítélek meg senkit az ebédje alapján, ne kényszerítsék rám a szokásaikat. talán a kijelentéseidet úgy fogják fel, mintha "megtéríteni" akarnád őket.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem.
Ugyanez igaz fordítva is, egy ismerősöm aki vegán, habzó szájjal védelmezi a vegánokat, vegákat, az állatokat, meg folyton arról beszél, hogy mi hogyan készül, hogy ölik le szerencsétleneket, hogy termékenyítik meg a teheneket, hogy legyen mindig sok tejük, stb... mondtam, hogy én ha nekem kéne leölni az állatot, zokszó nélkül vega lennék, mert nem tenném meg. Viszont szeretem a húst, leginkább a csirkét és a marhát, a sertéstől és pulykától tartózkodom, az édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit, csigákat nem eszem meg, bárányt, nyulat, vadat meg elvből nem eszek. A tejet nem annyira, de a tejtermékeket szeretem. Lehet erről beszélgetni, de mint két értelmes, kulturált ember. Nekem nincs bajom azzal, aki elvből vega vagy vegán, ahogy azzal sincs bajom, ha valaki laktóz- vagy lisztérzékeny, alkalmazkodom hozzá. De sokszor tapasztaltam, hogy neki baja van azzal, hogy én nem vagyok az. Nekem is vannak hepjeim, amit felsoroltam, hogy a sertés különben sem egészséges, tehát kerülöm, nem is szeretem, és bár nagyon jól néz ki egy szarvaspörkölt, sosem fogom megkóstolni, elvből. Ez meg az én hülyeségem, és elvárom, hogy elfogadja az is, aki imádja az ilyen kajákat. Ahogy elvárom a vegától/vegántól, hogy ha együtt eszünk, akkor ne mindig a mondókáját kelljen hallgassam, és ne nézze a tányéromat fintorogva. És ugyanezt elvárhatja ő is másoktól.
Tehát ez oda-vissza működik sajnos.
Nem kortól, vallástól, nmetől, étkezési szokásoktól, bőrszíntől és etnikumtól függ, hogy ki milyen, minden csoportban vannak értelmesen gondolkodni tudó, és begyöpösödött emberek egyaránt. Ezt mindig tisztázd velük az elején, és ha olyan a társaság, hogy nem képesek elfogadni, akkor nem kell velük érintkezni, csak amennyit szükséges.
2.4! De itt arról van szó, hogy azon kívül, hogy közli, nem eszik húst nem mond semmit és már erre kiakadnak, ahogy Ti is, hogy ne akarjon Titeket senki sem megtéríteni.
Most itt erről hol volt szó?
Látod kérdező! Reménytelen. Továbbra sem értem, pedig én nem vagyok vega.
"A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik"
Ez nagyon jó!!!!Tűnik? Az ész eltűnik!!!
Hello!
4!
Most már én vagyok a négyes! Egyébként én voltam az 5-ös. Na hát oké, már értem, ne vedd magadra.
De nem én pontoztam le a válaszokat, meg azt sem értem miért törölték a kettest. :-P Áhh, ez egy ilyen oldal, semmiről sem lehet beszélgetni...
Ne lepődj meg ezen. Hiába adsz a kérdésre kielégítő választ, a többi válaszoló lepontoz, mert nem úgy gondolkodsz, mint ők. Hiába futsz világrekordot, egyesek utálni fognak, mert Nike cipő helyett Adidasban futottál. Ugye-ugye, párhuzam a kajálással, valami ilyesmire céloztam.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!