Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Évről évre egyre több húsféle...

Évről évre egyre több húsféle az, amitől "undorodom", így kezdődött nektek is? Mitől van ez?

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 13:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Erre még nem gondoltam hogy más lehet az íze,mint régen és emiatt.
2013. márc. 12. 13:51
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Én is így voltam vele kisgyerekként. Aztán az "elkényeztetett fosdarab"-os hozzáállású rokonság addig tömte belém a húst, míg kijött egy remek ételallergia, ami vélhetően végig fogja kísérni az életem. 20 év után már nem valószínű, hogy kinövöm.

Utóbb persze megtaláltam a magam számítását vegaként, de a kórházakat, kezeléseket stb. kihagytam volna szívesen.

Nem arról van szó, hogy vegának kell elnnie bárkinek is, aki nem akar. Egyszerűen figyeld a tested jelzéseid, mert úgy tűnik, neked is működnek még valamelyest az ösztöneid. Vegyél minőségi, kistermelői árut, és figyeld, mi változik. Próbálkozz hallal, sokféle étellel, és mindig próbáld az utána fellépő érzéseket tudatosan megfigyelni. (Ez nehéz, az könnyű, az nem elég laktató stb.) Így kísérletezve kialakíthatod a magad ideális étrendjét.

2013. márc. 12. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

Ha nem szeretnél vegetáriánus lenni, akkor valóban próbálj meg házi vágású húsokat, vagy jobb hentesektől származó termékeket vásárolni.

Egyébként igen, nálam hasonlóan kezdődött - bár az is lehet, hogy csak elkezdtem felnőni, és kinyílt a szemem (13 évesen lettem vegetáriánus, gyerekkoromban egyszerűen muszáj volt megenni, amit elém tettek, és évről-évre egyre jobban utáltam a zsíros, gusztustalan húsokat. 12 évesen már csak a csirke és a pulyka mellét ettem meg, azt is finnyásan. Egyszerűen nem ízlett többé, ez van).

2013. márc. 12. 14:07
 4/7 anonim válasza:
Nálam is volt ilyen néhány évig de már elmúlt.
2013. márc. 13. 19:36
 5/7 anonim válasza:
Gyomorbetegség (előjele) is lehet a húsundor.
2013. márc. 13. 21:58
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen,az olajos ételeket sem bírom (mondjuk nem hátrány),a zsíros disznóhúst magyarázhatja ez,de a kacsa+pulykahúst... Gondolkodom és keresek 1hentest,köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 14. 14:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Velem is ez van most. Először csak a disznóhústól, aztán ma már hozzá se érek nyers húshoz, sose főznék semmilyen húsból semmit. Viszont, ha rendelek kaját, néha eszem húsos ételt, de ritkán. Inkább abból is sajtososat, zöldségeseket választok.

26N

2014. júl. 2. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!