Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok elítélik a lovaglást?

A vegánok elítélik a lovaglást?

Figyelt kérdés
Ha pl pálcát kell használni vagy egy egyszerűen betörnek egy lovat az ellentmond az eszmétekkel?
2013. febr. 27. 21:05
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Ha szerinted az már egyből rabszolgaság ha néhány fajnak néhány egyede nem a természetben él ahol kifejlődött hanem emberek között akkor igen, támogatom mert szeretem őket szeretem ha a közelemben vannak hozzájuk érhetek tisztogathatom őket, felülhetek rájuk, gondoskodhatok róluk ha valami bajuk van. Vannak itthon halak egy nagy akváriumban melyben minden paraméter a lehető legmegfelelőbb mely legjobban hasonlít a természetes élőhelyükre stb stb kutyám is van ő is csak akkor mehet ki ha elviszem sétálni szóval televagyok rabszolgákkal mert imádom ha rabszolgák vesznek körül. Az elgondolásodból ítélve talán egyedül a macskám nem rabszolga mert ő oda megy ahova csak akar és csak kajálni jön haza..
2013. márc. 1. 15:18
 12/26 anonim válasza:
55%

Szép is lenne, ha minden lónak csupán annyi lenne a baja, hogy időnként meglovagolják.

"Szerinted neked jót tenne ha lovagolnának rajtad?"

Hát nem mondom, hogy nem tett jót, sőt, kifejezetten élveztem, ahányszor csak megtörtént.

2013. márc. 1. 16:15
 13/26 birds válasza:
29%

A nem-vegánok normálisabbja is elítéli a lovaglást.

Vegyük sorra:

1. A lovaglás haszontalan tevékenység, cserébe viszont környezetszennyező

2. A lovaglás sok fölösleges munkát teremt, ami további környezetszennyezést és céltalan, elégedetlen embert eredményez. Ráadásul megélhetést is nyújt néhány embernek, akik emiatt családot vállalhatnak és nő a túlnépesedés -> még több környezetszennyezés, még több potenciális lovagolni vágyó, ördögi ez a kör. Ha így folytatjuk, a lovaglás pusztítja ki az emberiséget :D

3. A lovaglás feldühíti a sz-réletű prolikat (akik önmagukkal sem képesek szembenézni), akik emiatt nagyobb eséllyel lesznek rasszisták, vagy kapzsik. Több kapzsi és rasszista ember egyrészt a néhány sikeres meggazdagodó miatt még több lovaglót eredményez, a sikertelenek pedig még többet fognak gyűlölködni. Ez folyamatosan szítja a társadalmi feszültségeket. Tehát végső soron ártatlan emberéletekbe kerül.

4. A lovaglás általában a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedők kedvelt elfoglaltsága.

A humor részt félretéve, a lovaglás tényleg nem egy jó szokás. A sportolás szükséges és jó dolog, önismereti szempontból. Viszont a lovaglással ténylegesen szükségtelen szenvedést okozol egy másik lénynek. Idővel az ember közeléből fokozatosan el kell, hogy tűnjenek a háziállatok, és főleg a közlekedésre vagy munkavégzésre tartott haszonállatok. A táplálkozásra tenyésztett állatoknak pedig azért kell eltűnni, mert fizikailag kivitelezhetetlen ennyi embert hússal táplálni. A mezőgazdaságot nagyon megterheli a nagyfokú állattenyésztés. Semelyik ismert világvallással vagy elterjedt filozófiai nézettel nem egyeztethető össze ma Magyarországon sem a lovaglás, sem bármilyen szükségtelen állattenyésztés. Globális szinten már ma sem, néhány évtizeden belül pedig Magyarországon sem lesz kivitelezhető, hogy a lakosság nagyobb része évi egy-két alkalomnál gyakrabban húst, havi egy-két alkalomnál gyakrabban tojást vagy tejterméket fogyasszon. Ez az időszak lehet tartós, vagy rövidebb idejű, de ez a súlyos éhínség elkerülésének egyetlen módja. Gyakran volt már ilyen időszakra példa Európában és a világ más tájain. A távolság lerövidülésével és a szegényebb országok kizsákmányolásával megjelent Magyarországon a jólét, de globális jellegű kimerültség, túlterheltség miatt egyszerűen az állattenyésztésnek, és ezzel együtt a lótartásnak nincs már jövője az elkövetkezendő 1-2 évszázadban. Legalábbis a ma ismert tápanyagforrások, illetve a ma elterjedten tenyésztett állatok mellett már nem lesz kiaknázható ilyen mértékben a természet, ugyanis nincs mit kiaknázni.

2013. márc. 3. 20:13
 14/26 anonim válasza:
76%

Ó te jó ég mi van itt. Én egész életemben lovagoltam, és imádom. A lovamat nem használom ki, de ha kivágnám a rétre hogy mennyééé rigóó akkor valószínűleg egy hétig nem húzná ki. Ezek a lovak erre vannak tenyésztve, és ha az előttem válaszolók közül egy is lovagolt már volna vagy egy lovas körbe került volna 1 órára megértené, hogy ez a lónak nem rossz. Sőt. Az én lovam boxát a lovász minden reggel kitakarítja, naponta 3x eteti percre pontosan hogy nehogy felboruljon a bioritmusa. Olyan kaját kap, ami javítja a patáját, tele van vitaminnal stb. A kovács megpatkolja hogy még biztonságosabb legyen az élete, pata sérüléseket elkerülje. Állatorvos rendszeresen látja, féregteleníti, stb. Csontkovács/maszőr egy évben 2x 3x kezeli, hogy minden kis izma, csontocskája jól álljon. A fogát is reszelik. Ha kimegyek hozzá fényesre pucolom, simogatom, kedves vagyok hozzá, és a hátrányos helyzetű kihasznált állat ezt ÉLVEZI. Ráülök, olyan nyerget rakok rá ami k*va drága, csak hogy a pici hátija ne fájdogáljon, olyan zablát rakok a szájába ami k*va drága, hogy nehogy fájdalmat okozzak neki. A négy lábán lábvédő van, és folyamatosan figyelek hogy nehogy rálépjen egy rücsökre vagy bármire, mert ő nem figyel és pofára esik ha én nem teszem. Edzés közben egy rezdülésemre reagál, egyszerűen ÉRZEM rajta hogy élvezi amit csinálunk. Edzés után szintén gondosan megpucolgatom mind őt mind a cuccait, nehogy feltörjék. Télen még takarót is rakok rá nehogy fázzon.

Ezek alapján igen, a lovasok szemét rabszolga hajcsárok, akik kihasználják és KÍNOZZÁK a lovaikat, meg kéne MENTENI őket.

Ja, és kedves utolsó: Ó a lovaglás ne aggódj nem fog kihalni, egyre terjed. Gyorsan szaladj és építs bunkert.

2013. márc. 4. 12:43
 15/26 anonim ***** válasza:
44%

Ilyen baromságokat már rég olvastam, mint itt egyesek írtak. Én is vega vagyok, de eszembe se jutott eddig ezen gondolkodni. Ameddig NEM ESZIK MEG a lovat, addig kinek mi baja lehet belőle. A lovardákban álltalában jobb élete van a lovaknak, mint a legtöbb embernek. Egész nap kényeztetik, foglalkoznak velük, és egy kicsit lovagolnak rajtuk, de persze nem holmi 120 kilós emberek! Nem hiszem, hogy olyan megterhelő lenne nekik. Ha ezt nem csinálnák mivel foglalkoznának egész nap? Vadon manapság nem is lenne módjuk élni.

Lovak betörése... ezt úgy is mondhatjuk: megszelíditése, és akkor már nem is hangzik olyan csúnyán.

2013. márc. 5. 19:47
 16/26 anonim válasza:
33%

@#16: Nem tudom mi lenne, lehet, hogy jobb, lehet, hogy rosszabb. Szerintem ezt te sem tudhatod pontosan.

Én is beszéltem már egy-egy normális fiatallal, azok sosem kaptak atyai pofont. Ezekből egy sem ribanckodik, drogozik, iszik vagy rabolja ki a szüleit. Láttam olyanokat is, akik az utóbbi kategóriába tartoznak, ők mesélhettek volna valamit a jól időzített pofonokról.

Azt hiszem, egy gyereket főleg a szülő mentalitása és viselkedése befolyásol, a családi környezet, elvárások, szokások stb. Aztán a baráti közeg, iskola és így tovább. Tény az is, hogy a gyerek azt teszi és mondja, amit otthon lát és hall. Az itt-ott elcsattanó pofonoknak ennek nem sok köze van. Az ember felnőtt korábban visszanéz és személyiségétől függően eldönti, használt-e az akkori pofon vagy éppen rossz hatással volt rá. Ennyi.

Valószínűleg az első válasznál félreérthető voltam.

2013. márc. 6. 18:13
 17/26 A kérdező kommentje:
Mi van?
2013. márc. 6. 21:31
 18/26 anonim válasza:

Nem Neked írtam, kérdező, hanem az előző tizenhatodik válaszolónak, de az felszívódott.

Mindegy, nem akartam elkanyarodni.

Fogadok, hogy nem gondoltad, hogy ennyi rémes választ kapsz, mi kérdező?

2013. márc. 7. 14:04
 19/26 A kérdező kommentje:
Lehet h nem nekem írtad, de hogy kapcsolódik a témához gőzöm nincs...
2013. márc. 7. 14:07
 20/26 anonim ***** válasza:
Felszívódott, mert törölték a válaszát:D (nekem írtad)
2013. márc. 7. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!