A vegánok elítélik a lovaglást?
Nos én nem vagyok vegán, csak vegetáránus, de szerintem ezt így nem lehet kategorikusan kijelenteni.
A vegánságnak is több oka lehet: vallási, egészségügyi meggyőződés - ők nem feltétlen utasítják el a lovaglást, itt szerintem személyfüggő.
Ha viszont valaki annak okán vegán, mert azt vallja, hogy az embernek nincs szüksége az állatokra a megélhetéshez, akkor szerintem logikus az, hogy elítélje a lovaglást, elvégre valamilyen módon ez is a ló természetes rendeltetésének megváltoztatása, valamint a pálca használata sokak szerint felér a bántalmazással is (én sem nézem jó szemmel).
Én vegán vagyok és imádok lovagolni. Ma már nagyon kevés vadló létezik. Azokat nem lenne szabad kiszakítani a világukból és betörni, de egy tenyésztett lónak jót tesz, ha lovagolnak rajta.
Más dolog a pálcázás, mint állatvédő elítélem és azt vallom, SEMMILYEN állatot sem szabad kézzel vagy pálcával nevelni. És embert sem, ha már itt tartunk.
"egy tenyésztett lónak jót tesz, ha lovagolnak rajta"
Gratulálok, nagy állatvédő lehetsz. -.-
Szerinted neked jót tenne ha lovagolnának rajtad?
Jaj de egyszerű vagy lelkem...
Egy embernek nem tenne jót ha lovagolnának rajta mert a testfelépítése ezt nem teszi lehetővé, helyette az ember fut, biciklizik,úszik, focizik, virágot köt stb a végtelenségig lehetne sorolni...
Alapvetően azzal nem hiszem h. gond van h. az ember a lovat is háziasította és tenyésztésbe fogta...
valaki dolgozik vele valaki sportol, versenyekre jár, vannak iskolalovak is amikkel olyanok foglalkoznak mint pl én aki olyan iskolába járok hogy mindent megtanuljak ami a lovakkal kapcsolatos. A lovaknak nem rossz alapvetően ha az emberrel vannak! Aki mást mond az nem látott még istállót ahogy visszük ki a nyergeket, ín és bokavédőket kobakot, egyéb felszerelést és a lovak már izgatottak lesznek h. most megyünk ki és mozgunk egy órát.
Szóval, aminek a testfelépítése olyan, hogy rá lehet ülni a hátára, akkor azt rabosítani kell?
A lovat úgy is ki lehet engedni mozogni, hogy nem ülsz rá.
Igen ezt hívják futószárazásnak annak is megvan a szerepe pl ha egyedül vagy akkor nem is lehet mást csinálni mivel ha bármi történne lovaglás közben akkor kell egy ember aki tud segíteni ha leestél vagy valami történt mivel ez benne van a pakliban, ezért nem ülünk fel egyedül.
Vagy pl akkor is csak futószárazni lehet ha éppen beteg egy ló ez jót tesz neki hamarabb meggyógyul.
Azt miből gondolod h. neki rossz ha ülnek rajta?
Örömforrást jelent ez mind a lónak mind a lovasnak főleg ha tökéletes összhangban tudtok csinálni mindent, és a ló is szívesen hajtja végre a feladatokat(patanyom figurák, jár módok közti váltás stb)
"Azt miből gondolod h. neki rossz ha ülnek rajta?"
Ezt komolyan kérdezed?
Ezek szerint te támogatod a rabszolgaságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!