Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák! Honnan pótoljátok a...

Vegák! Honnan pótoljátok a húsmentes étrend miatt kiesett fehérjét?

Figyelt kérdés
Orvosi utasításra vegetáriánus étrendre kell váltanom és érdekelne minden TERMÉSZETES dolog (szója NEM!) amivel pózolhatnám a fehérjét.
2013. febr. 24. 10:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Őőő, ezt a hülyeséget honnan vetted?

Egyébként a szója egy természetes dolog, erjesztett bab. Vagy a bab szerinted nem természetes? Meg az erjesztés?

Egyébként a tojás és a tejtermékek fehérjetartalma magasabb, mint a húsoké, csak úgy szólok.

2013. febr. 24. 11:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Az első jó nagy baromságot írt 100 gramm tojásban feleannyi fehérje van, mint ugyanannyi csirkemellben. Tejtermékek esetében pedig csak a kemény sajtokban van kicsivel több fehérje, mint a húsban. Tejben, joghurtban, kefírben, tejfölben elenyésző fehérje van, 100 gramm túróban, lágysajtokban pedig feleannyi fehérje van, mint ugyanannyi csirkemellben.
2013. febr. 24. 13:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Továbbá a szója nem erjesztett bab, persze van erjesztrett szója termék is, de nem mind az.

Én anno nem foglalkoztam vele, hogy kiesik az a heti pár tíz deka hús, amit addig ettem... Nem történt semmi.

Most már kissé tudatosabb vagyok, főleg hogy fogyni, aztán pedig izmot fejleszteni akarok. Igaz, most már nem vagyok 100% vegetáriánus, de az a havi 10 deka hús vagy efféle igazán nem számottevő. Én jobbára csak tojást eszem az állati fehérjék közül, néha sajtot, a többi kénytelen a növeényekből jönni, ha valahonnan. Szóját szinte sosem eszem, a páromnak kedve támad rá évi párszor. Azt olvastam, a barnarizs+hüvelyesek és a kukorica+hüvelyesek kombók teljes fehérjét adnak. Ha csak azt nézzük, hogy fehérje, az sok növényben van nem elhanyagolható mértékben. Pl. a mandulában s egyéb olajos magvakban is, más kérdés, hogy a zsírtartalmuk is magas, amivel nincs baj, csak limitálja a fogyasztás mennyiségét.

A sovány sajtok és túrók jó fehérjeforrások még alacsony zsírtartalom mellett, én speciel nem fogyasztok olyasmit.

2013. febr. 24. 13:41
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
2013. febr. 24. 16:00
 5/12 anonim ***** válasza:
túró, sajt, joghurt-kefír, tojás, lencse, bab, borsó, gomba, teljes kiőrléűs gabona-barnarizs, zabpehely, dió, mogyoró
2013. febr. 24. 17:10
 6/12 anonim ***** válasza:
40%
Kiesett feherje? A spenotban tobb feherje van mint a marhahusban ...
2013. febr. 27. 07:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Úristen előző! Miért nem nézel utána mielőtt marhaságot írsz??? 100 gramm spenótban elenyésző, 2,9gramm fehérja van, míg 100 gramm marhahúsban minimum 25 gramm a fehérje. Ennyit erről...
2013. febr. 27. 08:25
 8/12 anonim ***** válasza:
csicseriborsóban rengeteg fehérje van, meg úgy általában a hüvelyesekben. plusz szójában is. de amúgy, ha orvosi utasításra kell áttérned, akkor miért nem kérded meg az orvostól?
2013. febr. 27. 21:57
 9/12 anonim válasza:
Sziasztok, olvastam egy könyvben (Kína tanulmány, egy kutatóorvos írta, aki a kutatási eredményei hatására lett vegán), hogy nem kell agyalni a fehérjepótláson, ha változatosan érkezel, mindenből jut elég a szervezetedbe. A változatos alatt azt értem, hogy fogyasztasz olajos magvakat is (nézz utána nyers recepteknek ;) isteni fincsi kaják vannak, főleg a torták jók), teljes kiőrlésű gabonákat, és sokféle zöldséget, gyümölcsöt. Próbálj meg minél több dolgot enni nyersen, úgy még egészségesebb.
2013. márc. 5. 18:41
 10/12 anonim ***** válasza:
46%
én meg mindig azon csodálkozom, hogy az miért egyértelmű, hogy ha valaki eszik húst, akkor rögtön változatosan étkezik, ha nem, akkor meg nem? ha valaki mindennap rántott hús, sült krumplit eszik, akkor eszik húst, mégse mondanám változatosnak. és a húsban messze nincs meg minden vitamin, meg anyag, ami kell (sőt), akkor miért hiszik azt, hogy ha eszel húst =egészséges vagy, nem eszel=beteg vagy?
2013. márc. 5. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!