Vegák! Honnan pótoljátok a húsmentes étrend miatt kiesett fehérjét?
Őőő, ezt a hülyeséget honnan vetted?
Egyébként a szója egy természetes dolog, erjesztett bab. Vagy a bab szerinted nem természetes? Meg az erjesztés?
Egyébként a tojás és a tejtermékek fehérjetartalma magasabb, mint a húsoké, csak úgy szólok.
Továbbá a szója nem erjesztett bab, persze van erjesztrett szója termék is, de nem mind az.
Én anno nem foglalkoztam vele, hogy kiesik az a heti pár tíz deka hús, amit addig ettem... Nem történt semmi.
Most már kissé tudatosabb vagyok, főleg hogy fogyni, aztán pedig izmot fejleszteni akarok. Igaz, most már nem vagyok 100% vegetáriánus, de az a havi 10 deka hús vagy efféle igazán nem számottevő. Én jobbára csak tojást eszem az állati fehérjék közül, néha sajtot, a többi kénytelen a növeényekből jönni, ha valahonnan. Szóját szinte sosem eszem, a páromnak kedve támad rá évi párszor. Azt olvastam, a barnarizs+hüvelyesek és a kukorica+hüvelyesek kombók teljes fehérjét adnak. Ha csak azt nézzük, hogy fehérje, az sok növényben van nem elhanyagolható mértékben. Pl. a mandulában s egyéb olajos magvakban is, más kérdés, hogy a zsírtartalmuk is magas, amivel nincs baj, csak limitálja a fogyasztás mennyiségét.
A sovány sajtok és túrók jó fehérjeforrások még alacsony zsírtartalom mellett, én speciel nem fogyasztok olyasmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!