Van itt olyan, aki vegetáriánus volt, aztán újra elkezdett húst enni? Ha igen, miért döntött úgy, hogy feladja a vega életmódot?
Ha otthon laksz, kérd meg édesanyádat, hogy a bevásárlást a részedre is intézze el - mondd meg neki milyen zöldségeket, tejtermékeket szeretnél.
Ezenkívül főzz pl. valami tartalmasabbat, eltarthatóbbat vasárnap, így szerdáig nem lesz megint gondod a főzésre. Én így csináltam egyetemen. Szerdán csütörtökön pedig valami gyorsabbat ettem vagy készítettem, péntek pedig megint volt időm fözni, mert nem aggasztott, hogy másnap kelni kell.
Az egyetemre csomagolhatsz szendvicset, ez megközelítőleg 3 percet vesz igénybe a reggeledből, vagy vegyél péksütit az egyik útabeső pékségben.
Ami pl gyorsan megvan ha hazaérsz: rántotta, bundás kenyér, melegszendvics, sajttál almával, dióval, rántott sajt, pizza (előkapsz egy sima sajtos mirelitet, rávágsz egy kevés gombát meg paradicsomot aztán 15 perc alatt meg is sült), saláta, grill zöldségek (csak felvágod és fűszerezed őket aztán kevés olajon 10-15 perc), stb...
Ha meg valami tartalmasat szeretnél, ami mégsem vesz el túl sok időt, akkor pl. főzz ki tésztát/rizst és egy nagy tálban süsd meg mindenféle vegyes zöldséggel, tejszínnel és sajttal, vagy pl. gomapörkölt az fél óra. Krémlevesek is nagyon egyszerűek, de egy sima zöldségleves is, és laktatóak, ráadásul fél óra alatt kész és 3 napig boldogan elvan. Palacsinta, gofri (én a palacsintát is sajttal, zöldségekkel eszem, mégegyszer megmikrózva) is kb. 30 perc és napokig jó. Rántott zöldségek is fél óra... tepsis krumpli hagymával, gombával...
A lényeg h számtalan kaja van ami 15-30 percnél több időt nem vesz igénybe, és mondjuk ha heti 2-3x szánnál rá időt, úgy hogy előre eltervezed mit ksézítesz, bőven kijönne a kajaszükségleted
"17-es...a hús sem egészségtelenebb mint a sok zöldség és gabona"
21-es
Max a csirkemell és a hal de az se jó hosszzabtávon.
A cukorbetegek húsból se zabálhatnak, mert nem 0 széndhidrát van bennükm jobb kicsit utánanézni...
Pontosan bevan osztva miből és mennyit ehetnek.
De zöldségből, gyümölcsből, gabonafélékből nem kell kiló számra enni..
Pontosan be lehet "lőni" vega életmódal is a napi szénhidrát mennyiség adagot és a normális étkezést. Egyébként van olyan vega étterem is, ahol pontosan kiírjak, hogy az ételükbe mennyi a szénhidrát stb.
Kedves utolsó!
Feleségem terhességi cukorbeteg volt, nagyanyám, és anyósom vagy 30 éven keresztül.Én is fél évig szénhidrát szegény étrenden voltam, mert fogyni szerettem volna.(fogytam is 20 kg-ot)..
Szóval hidd el tudom miben mennyi a szénhidrát fejből..
de itt egy táblázat a legtöbbet fogyasztott ételekből összeállítva...
ajánlom a húsokat :))
13 évig voltam vega, aztán egyszer megkívántam a kolbászt, és azóta eszek húst.
de most se eszek túl sokat, általában ritkábban, mint hetente.
"17-es...a hús sem egészségtelenebb mint a sok zöldség és gabona, csak ott is ugyanúgy oda kell figyelni milyen húst eszel..egy cukorbeteg pl nem ehet sok zöldséget, gyümölcsöt, és gabonafélét a sok szénhidrát miatt..ellenben a sült, grillezet pácolt húsban a szénhidráttartalom nulla..."
a cukorbetegeknek a fehérje bevitelre is ügyelni kell.
mindenféle szövődményük lehet, ha túl sok fehérjét fogyasztanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!