Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok! Ti hogyan tartjátok...

Vegánok! Ti hogyan tartjátok alacsonyan a szénhidrátbeviteleteket?

Figyelt kérdés

2012. nov. 1. 23:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%

Alacsonyan???!!!

Sehogy!

Pl 11. válasz http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..

Nem létezik ilyen jelenség, hogy alacsonyan tartani a szénhidrát szintet. Akkor fehérjén, meg zsíron kéne élni.

2012. nov. 2. 06:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem arról beszéltem, hogy hogyan "kerülitek el" a szénhidrátokat (érdekes is lenne), hanem hogy hogyan oldják meg, hogy ne vigyenek be túl sokat. (Elhízás - a cukorról pedig szó sem volt.) De szerintem te is értetted.
2012. nov. 2. 07:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Ja és nem szintről, hanem bevitelről beszéltem. Egyébként pedig igenis lehet alacsonyan tartani, azt hívják ketózisnak. De engem most nem ez érdekel.
2012. nov. 2. 07:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én értem.

Arra gondolsz, hogy az egyszerű szénhidrátok bevitelét hogy lehet alacsonyan tartani. ( a cukor is ide tartozik, úgy hogy szó van róla)

Az egyszerű sz.h-ok bevitelét pedig pont ugyanúgy lehet alacsonyan tartani, mint bármelyik más akár normál, akár különleges étrendben.

Kerülni kell a cukrokat, és az olyan gyártási, ételkészítési eljárásokat, amik feltárják az élelmi rostokat. (finomra őrlés, túlfőzés, stb)

2012. nov. 2. 07:31
 5/11 anonim ***** válasza:
53%

Marha egyszerűen.

A legtöbb ételen már felírjak mibe mennyi szénhidrát van. Neten is elég rá keresni milyen zöldségben, gyümölcsbn mi mennyi van.

És vannak már "kaja mérő" eszközök ha nagyon pontosan ki akarod számolni a szénhidrát bevitel, ami 150 gram egy nap, vagy annál alacsonyabb ha fogyni akarsz.

De aki tapasztalt az ránézésből is tudja ebben mi mennyi lehet és egy nap mit mennyit lehet fogyasztani. De nem csak a vegások csinálják ezt, hanem a cukorbetegek is, vagy akik oda figyelnek a kajájukra és nem csak zabálnak.

2012. nov. 2. 07:32
 6/11 anonim ***** válasza:
A ketózisnál is inkább az egyszerű szénhidrátokat kell mellőzni, így használja fel a szervezet hatékonyabban a zsiradékot energiaforrásként.
2012. nov. 2. 07:34
 7/11 anonim ***** válasza:

A cukrokat én is mellőzöm lehetőleg teljesen. Nincs szüksége a szervezetnek mesterséges cukorra, és a lehető legártalmasabb a szervezetre. Ami kell az a gyümölcsökben benne van.

De sajnos még a vegának mondott ételekben is telebasszák hozzáadott cukoral... direkt csinálják, hogy rászokjál a kajájukra. Ezért van az, hogy szinte minden termékben raknak + mesterséges cukrot...

Szal vigyázni kell és oda kell figyelni, hogy mit vesz az ember.

2012. nov. 2. 07:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. nov. 2. 08:42
 9/11 anonim válasza:
34%

A szénhidrát mellőzése egy alapvetően szén alapú életforma esetén nem kicsit vicces. Mondjuk úgy: épeszű ember egyszerű cukrot, finomított cukrot és csak finomlisztből készült ételeket nem eszik. Összetett cukrot (gabona, vagy gyümölcsszirupok, csiripiszli, édes zöldségek, gyümölcsök), teljes gabonát, teljesőrlésű lisztet, mézet igen.

Az az érzésem, erősen el kéne gondolkodj azon, hogyan gondolkodsz az étkezésedről. Hozzáteszem: amennyiben testsúlyod csökkentése miatt kerülnéd a szénhidrátokat, bizony égés nélkül a zsír marad. Szénhidrát nélkül égés meg nincs.

2012. nov. 8. 05:27
 10/11 anonim válasza:
Már megint egy félremagyarázás. Nem mellőzésről van szó, hanem a bevitel alacsonyan tartásáról.
2012. nov. 12. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!