Van valakinek valamilyen ötlete a be nem pirosodott fűszerpaprika felhasználhatóságával kapcsolatban (pl. receptek, eltevés télire, stb-stb. )?
Az az ötletem, hogy felfűzöd, kiakasztod a napra és jól be fog pirosodni.
Vagy savanyúságba használod fel, például csalamádéba.
Nekem az paprikát nem nagyon bírja a gyomrom, viszont a csípőset imádom. Ezért leginkább erős paprikákat fogyasztok.
Idén nem értek be rendesen a chili-k. Ettem zölden, és amellett, hogy érezni lehetett rajta, hogy még éretlen("fűízű"), sokkal töményebben "paprikás" volt. Szóval főzni csak óvatosan vele. Nem nagyon esett jól. :S Szerintem otthon nem éri meg fűszerpaprikát termeszteni, inkább termessz csípőset, kaliforniait vagy zöldet. Olyat érdemes termeszteni, amit megeszel szendvicsbe vagy ebédhez amikor szezonja van. A száraz és porított paprikákat vedd meg inkább boltban. Szerintem még olcsóbb is, és sose lesz olyan az, amit otthon termesztesz. Ellenben a friss paprika jobb lesz mint a bolti. Ennyi. Felhasználására annyit mondanék hogy szerintem dobd ki, és legközelebb ne ültess ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!