Szerintetek mit kéne mondanom neki?
Szóval barátnőm vega. de szokta mondani hogy néha kívánja a húst,de ő vegetáriánus ugyhogy nem eszi meg bármennyire is szeretné. mondtam neki hogy ha kívánja akkor egye, baja nem lehet tőle. de akkor meg elkezd nyafogni hogy ő nem eszi meg a húst meg mittudomén-.- van amikor meg állandóan azt fecsegi hogy mennyire akar enni.
párszor már nagyon kiidegelt>< mit csináljak vele??
"A vitamin az elővitaminja,ez pedig az állati eredetű élelemben van"
Ostobaság. Az A-vitaminegyik legfőbb forrása a sárgarépa. A B12 az, ami valóban inkább állati eredetű táplálékból vihető be.
"A-provitaminokat: a répában, parajban, kajszibarackban, kelkáposztában, sárgadinnyében, sütőtökben, paradicsomban, pirospaprikában találunk."
Wikipédiáról.
Egyébként az ilyen vegák engem is az őrületbe tudnak kergetni. (Én is az vagyok.)
Én először allergia miatt iktattam ki a húst, szóval ennyi erővel inkább én nyavajoghatnék, hogy kívánom, de nem ehetem.
Aztán ahogy hozzászoktam a vega étrendhez, felfedeztem jópár újdonságot, amire azelőtt rá se néztem, vagy amit egyszerűen nem ismertem, és ma már választott életformaként élek így. Persze, nem szokhatnék vissza húsra, de nem érzem kényszernek, hogy ne egyem. Jól érzem magam, azóta normalizálódott a súlyom (iszonyú sovány voltam) és kösz, jól vagyok.
Fel nem foghatom, hogy ha valaki így dönt, hogy vega lesz, az utána mért nyavajog? Ha meg ennyire fáj neki, akkor egyen mondjuk heti 2 húsételt (kb. amúgy ennyi lenne az egészséges) aztán kész. Ha ennyire meg kell erőszakolnia magát, akkor NE legyen vega.
Néha amúgy én is rákívánok pl. egy jó vidéki csípős kolbászra, igen. De nem nyafogok, mert semmi értelme.
Amúgy arra azért vigyázz a barátnődnél, hogy ha hosszú ideje nem evett húst és állati zsiradékot, akkor ha újra elkezdene ilyesmit enni, aztne hirtelen nagy adaggal tegye. A szervezetünk ugyanis elszokik a hús feldolgozásától, és utána komoly gondot okozhat, ha "bezabál" ilyemsiből. (Akár mérgezéses állapot is felléphet, kórházba kerülhet vele, ezt vegyétek komolyan! Mentős belgyógyász ismerős mondta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!