Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek mit kéne mondanom...

Szerintetek mit kéne mondanom neki?

Figyelt kérdés

Szóval barátnőm vega. de szokta mondani hogy néha kívánja a húst,de ő vegetáriánus ugyhogy nem eszi meg bármennyire is szeretné. mondtam neki hogy ha kívánja akkor egye, baja nem lehet tőle. de akkor meg elkezd nyafogni hogy ő nem eszi meg a húst meg mittudomén-.- van amikor meg állandóan azt fecsegi hogy mennyire akar enni.

párszor már nagyon kiidegelt>< mit csináljak vele??

2012. szept. 13. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Mond meg neki h vagy egye meg a húst vagy ne nyafogjon neked mert már unod. Am meg miért lett vega? Mert sztem aki azért lesz mert tényleg sajnálja az állatokat az kívánni sem fogja a húst mert nem az íze jut róla eszébe hanem az állat amit megöltek érte.
2012. szept. 13. 18:21
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
A teste nincs felkészülve a húsmentes táplálkozásra és követeli a magáét. Hiánybetegségek is felléphetnek, mert nagyon sok vitaminnak az A vitamin az elővitaminja,ez pedig az állati eredetű élelemben van és ennek hiányában a többi vitamin sem tud felszívódni. Ezért kívánja a szervezete. Fogyasszon vajat, sajtot, tojást. Erkölcsi gondot pedig ne okozzon neki, mert ezek az élelmek beleférnek a vegetáriánus étrendbe, mivel nem a jószág élete árán készülnek. Amúgy a legvegetáriánusabb keletiek is fogyasztanak tejterméket. A legszigorúbb bőjti időszakban a katolikus szerzetesek is megeszik a halat. Aztán még a legtisztább emberről, a mi Urunkról sincs sehol feljegyezve, hogy vegetáriánus lett volna. A barátnőd pedig még abban a korban van, amikor a testnek még meg kell adni amit megkövetel. Majd amikor annyi idős lesz lemondania sem kell róla, egyszerűen nem fogja kívánni.
2012. szept. 13. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:
am ha már a böjtnél járunk ott volt 1 olyan csel is h a nyulat halnak nyilvánították és lelkiismeret nélkül bevágták
2012. szept. 13. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt, hogy vegetáriánus hagyd rá. Az ő döntése, az ő élete. Ha szóba kerül a téma, elmondod neki a véleményedet, és ennyi, nem kell erőltetni. Kérd meg, hogy akkor beszéljen neked arról, hogy mennyire kívánja a húst, ha meg is eszi. Én elé tolnák egy adagot és mondanám neki, hogy na akkor ezt most vagy megeszed vagy csöndbe maradsz. Ha nem fogná fel és továbbra is idegesítene, akkor meg egyszerűen felállnék, mondanám, hogy nem vagyok kíváncsi a hisztijére és elmennék mást csinálni, s ez utóbbit rendszeresíteném. Ha valakit szépen megkérek valamire és nem fogja fel, hanem továbbra is ott picsog nekem, azt nagyon nem tolerálom, nekem nincs szükségem csökkent felfogóképességű emberekre a szűk környezetemben. Ha másnak van, lelke rajta, de akkor az is legyen csöndben és ne panaszkodjon. Ha nem változtat (nem a vegetarianizmuson hanem a hozzáállásán) akkor döntsd el, neked szükséged van-e erre tartósan, ha úgy érzed, hogy te tolerálni akarod, akkor viszont hallgass te is és ne panaszkodj róla másoknak.
2012. szept. 13. 18:52
 5/10 anonim ***** válasza:

"A vitamin az elővitaminja,ez pedig az állati eredetű élelemben van"

Ostobaság. Az A-vitaminegyik legfőbb forrása a sárgarépa. A B12 az, ami valóban inkább állati eredetű táplálékból vihető be.

"A-provitaminokat: a répában, parajban, kajszibarackban, kelkáposztában, sárgadinnyében, sütőtökben, paradicsomban, pirospaprikában találunk."

Wikipédiáról.

[link]

2012. szept. 14. 13:24
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek:D
2012. szept. 14. 15:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyébként az ilyen vegák engem is az őrületbe tudnak kergetni. (Én is az vagyok.)

Én először allergia miatt iktattam ki a húst, szóval ennyi erővel inkább én nyavajoghatnék, hogy kívánom, de nem ehetem.

Aztán ahogy hozzászoktam a vega étrendhez, felfedeztem jópár újdonságot, amire azelőtt rá se néztem, vagy amit egyszerűen nem ismertem, és ma már választott életformaként élek így. Persze, nem szokhatnék vissza húsra, de nem érzem kényszernek, hogy ne egyem. Jól érzem magam, azóta normalizálódott a súlyom (iszonyú sovány voltam) és kösz, jól vagyok.

Fel nem foghatom, hogy ha valaki így dönt, hogy vega lesz, az utána mért nyavajog? Ha meg ennyire fáj neki, akkor egyen mondjuk heti 2 húsételt (kb. amúgy ennyi lenne az egészséges) aztán kész. Ha ennyire meg kell erőszakolnia magát, akkor NE legyen vega.

Néha amúgy én is rákívánok pl. egy jó vidéki csípős kolbászra, igen. De nem nyafogok, mert semmi értelme.

Amúgy arra azért vigyázz a barátnődnél, hogy ha hosszú ideje nem evett húst és állati zsiradékot, akkor ha újra elkezdene ilyesmit enni, aztne hirtelen nagy adaggal tegye. A szervezetünk ugyanis elszokik a hús feldolgozásától, és utána komoly gondot okozhat, ha "bezabál" ilyemsiből. (Akár mérgezéses állapot is felléphet, kórházba kerülhet vele, ezt vegyétek komolyan! Mentős belgyógyász ismerős mondta.)

2012. szept. 14. 15:47
 8/10 A kérdező kommentje:
éértem : )
2012. szept. 15. 15:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Jobb sonkát enni, mint sonkával álmodni! :-)
2012. szept. 16. 18:50
 10/10 A kérdező kommentje:
:D
2012. szept. 16. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!