Mi a véleményetek arról, hogy a szója káros is lehet? (Cikk alul)
Egyetértek a 10-essel!
Azért nem veszek ha lehet semmi olyat, amiben az összetevők darált állapotban vannak, mert "nem tudom mi van benne".
Az egy dolog, hogy a virsliben, párizsiban stb. ott a szója, de azon kívül (állítólag) annyi oda nem való anyagot is beledarálnak, hogy egyáltalán nincs hozzá gusztusom.
Nem vagyok vega, de látom, mások sem.
Van egy varázsszó, ami mindenre igaz: MÉRTÉKKEL.
Ha valaki mértékkel eszi a szóját, nem fog belehalni. Ha valaki mértékkel eszi a húst, nem lesz se köszvényes, de egyéb baja nem lesz.
A baj mindig az egyoldalú táplálkozással, a divatdiétákkal és a mértéktelenséggel van. Ha valaki éjjel nappal szójával tömi magát, azt pont annyira egészségtelen, mintha hússal teszi ugyanezt.
Ráadásul a mai világban már nincs is olyan, hogy abszolút egészséges, mert a szénhidrátot finomítják, a növényeket permetezik, tartósítják, az állatokat antibiotikumozzák. Ha lemondasz a húsról, mert vega vagy, több permetszert eszel (ettől simán lehet hasnyálmirigyrákot kapni), ha fogyni akarsz, ezért csak húst eszel zöldséggel, akkor több antibiotikum kerül a szervezetedbe, ráadásul még anyagcserezavar is kialakulhat. Ha csak szénhidrátot eszel, akkor meg elhízol.
Törekedni lehet csak a legjobb választásra. Egyebet nem tehetsz.
Ui: az én húslevesemnek még soha nem volt pisi szaga. Próbáljátok meg friss (= nem romolott) húsból, normális recept alapján főzni... Meg fogtok lepődni! :)
:)
nem a kész levesnek van olyan szaga. (az más kérdés, hogy az én finnyás orrom a finom ilkatok ellenére is AZT a büdös szagot.)
hanem amikor a húst elkezded főzni, és képződik az a hab a tetején. csak azt ne mondjátok, hogy az szerintetek egy jó illat:o amikor anyám csinálja, inkább kimegyek a szabadba, annyira nem bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!