Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a szója káros is lehet? (Cikk alul)

Figyelt kérdés
[link]
2012. júl. 16. 12:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 10-essel!

Azért nem veszek ha lehet semmi olyat, amiben az összetevők darált állapotban vannak, mert "nem tudom mi van benne".

Az egy dolog, hogy a virsliben, párizsiban stb. ott a szója, de azon kívül (állítólag) annyi oda nem való anyagot is beledarálnak, hogy egyáltalán nincs hozzá gusztusom.

2012. júl. 17. 06:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vega, de látom, mások sem.

Van egy varázsszó, ami mindenre igaz: MÉRTÉKKEL.

Ha valaki mértékkel eszi a szóját, nem fog belehalni. Ha valaki mértékkel eszi a húst, nem lesz se köszvényes, de egyéb baja nem lesz.

A baj mindig az egyoldalú táplálkozással, a divatdiétákkal és a mértéktelenséggel van. Ha valaki éjjel nappal szójával tömi magát, azt pont annyira egészségtelen, mintha hússal teszi ugyanezt.

Ráadásul a mai világban már nincs is olyan, hogy abszolút egészséges, mert a szénhidrátot finomítják, a növényeket permetezik, tartósítják, az állatokat antibiotikumozzák. Ha lemondasz a húsról, mert vega vagy, több permetszert eszel (ettől simán lehet hasnyálmirigyrákot kapni), ha fogyni akarsz, ezért csak húst eszel zöldséggel, akkor több antibiotikum kerül a szervezetedbe, ráadásul még anyagcserezavar is kialakulhat. Ha csak szénhidrátot eszel, akkor meg elhízol.

Törekedni lehet csak a legjobb választásra. Egyebet nem tehetsz.

Ui: az én húslevesemnek még soha nem volt pisi szaga. Próbáljátok meg friss (= nem romolott) húsból, normális recept alapján főzni... Meg fogtok lepődni! :)

2012. júl. 17. 09:25
 13/15 A kérdező kommentje:
A pisiszagú húslevesen én is ledöbbentem. Az enyém is mindig jó illatú és finom. Bár csak csirkét, tyúkot szoktam főzni, szóval lehet, semmi speciális, divatos ízesítéssel. Lehet a hozzászóló úgy ízesíti, hogy neki pisiszagú lesz.
2012. júl. 17. 09:33
 14/15 anonim ***** válasza:

:)

nem a kész levesnek van olyan szaga. (az más kérdés, hogy az én finnyás orrom a finom ilkatok ellenére is AZT a büdös szagot.)

hanem amikor a húst elkezded főzni, és képződik az a hab a tetején. csak azt ne mondjátok, hogy az szerintetek egy jó illat:o amikor anyám csinálja, inkább kimegyek a szabadba, annyira nem bírom.

2012. júl. 17. 13:18
 15/15 anonim válasza:
Mi sokszor eszünk az ételhez szójszószt de eddig semmi nem történt. A szójaszósz ugyan nem egészséges de nagyon finom. Lényegében olyan mint a gyorskaja: az egyetlen veszély az elhízás.
2012. júl. 27. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!