Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a szója káros is lehet? (Cikk alul)

Figyelt kérdés
[link]
2012. júl. 16. 12:59
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Vagy ez:

[link]

„bebizonyosodott, hogy nem csak a daganatos megbetegedés kialakulását gátolják, hanem bizonyos körülmények között, ezzel éppen ellentétes - tehát rákkeltő - hatást is produkálhatnak.”

2012. júl. 16. 13:02
 2/15 anonim válasza:

Így van,erről már én is hallottam.

Nincs miért kételkedjek benne.

2012. júl. 16. 13:05
 3/15 A kérdező kommentje:

Ezt valamelyik más linken is olvastam, de hogy újra, beszúrom ezt is:

[link]

„A szója nagy mennyiségű isoflavont tartalmaz, amik ösztrogén-típusú vegyületek. Ez nagyjából annyit jelent, hogy 100 gramm szója protein ösztrogén szempontból egyenértékű egy antibébi tablettával és ezzel etetni egy fejlődö pici gyereket azért veszélyes mert a legkülönbözöőbb hormonális fejlődési rendellenességeket okozhatja. Még felnőtteknek is csínján kell bánnia a szójával, nagy mennyiségben fogyasztva hormonális problémákat idézhet elő.”

2012. júl. 16. 13:09
 4/15 anonim ***** válasza:
A szója nagy üzlet, ezért reklámozzák annyira a fogyasztását. Semmivel sem egészségesbb, mint bármilyen más élelmiszer, söt mivel a legtöbb génmanipulált, ezen kivül igencsak ellenörizetlen körülmények között, rengeteg vegyszerrel természtik, sokkal ártalmasabb, mint a legtöbb élelmiszer.
2012. júl. 16. 13:09
 5/15 A kérdező kommentje:

[link]

A csicseriborsóra pedig ezt írják:

„Kiváló húspótló, a vegán és vegetáriánus étrend egyik legfontosabb alapanyaga. elég sok purint tartalmaz, amely húgysavképző, és köszvényt, epekövet okozhat.”

2012. júl. 16. 13:15
 6/15 Mátyás3 ***** válasza:
Igen én is hallottam ilyeneket, én is azért nem eszek szóját mert vhol olvastam h meddőséget okozhat férfiaknak, ami azért elég para :S
2012. júl. 16. 13:17
 7/15 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy amikor elhittem, hogy mennyire egészséges, és annyira "ráálltam", hogy hetente akár 2x, 3x is azt ettem különböző formákban, egy idő után zsinórban különböző kiütések kezdtek kijönni rajtam. Kiderült, hogy a túlzott fehérje-beviteltől (no meg ki tudja, mi mindentől még). Leálltam a szójával, és elmúltak a kiütéseim.

Azóta max. havonta-kéthavonta 1-1 alkalommal, ha előveszem, inkább csak amikor "nincs időm, de gyorsan kéne valami" alkalmakkor.

2012. júl. 16. 13:27
 8/15 A kérdező kommentje:

A legfelső linket cikkben ezt is írja:

"A szója hírnevét a keleti misztikumnak is köszönheti: az egészségre gyakorolt pozitív hatásába vetett hit sokszor azon a tényen alapul, hogy a keleti emberek évszázadok óta fogyasztják a szóját, és itt a mell-, petefészek- és hererák jóval kisebb arányban fordul elő, mint nyugati világunkban.

Mindez igaz, de azt már kevesen tudják, hogy a japánok és az ázsiai emberek körében a rák egyéb fajtái viszont magasabb arányban jelentkeznek, különösen a nyelőcső-, gyomor-, máj-, és a hasnyálmirigyrák."

Kíváncsi lennék a harcias vegák válaszára, akik esküsznek arra, hogy a hús ilyen meg olyan káros és rákkeltő, és köszvényt okoz, stb.

2012. júl. 16. 13:41
 9/15 anonim ***** válasza:
91%

Ez nagy baromság. A húsleves ugyanúgy tele van húgysavval (azért van pisi szaga, amikor fő), mégsem leszel egyből köszvényes, ha eszel belőle. Nyilván nem kell naponta 6 kilót megzabálni ezekből a kajákból. Állítólag a barack- és az almamag is egészséges, rákmegelőző hatása van a ciántartalma miatt. Ugyanezen okból ha megeszel belőle 1 kilót, az már halálos lehet.

A cukortól cukorbeteg leszel, de ha mértékkel fogyasztod, nem lesz bajod.

Én hetente egyszer-kétszer eszem szóját, csicseriborsót is rendszeresen, évek óta. És? Itt vagyok. Vannak olyan emberek is, akik egész életükben nem ettek húst, szójából annál többet. Élnek és virulnak.

2012. júl. 16. 23:05
 10/15 anonim ***** válasza:
különben meg úgy kalkuláljatok, hogy a hústermékek nagy részébe - virsli, szalámik, kolbászok - is beleteszik a szóját. Sőt. A világon termesztett szója 70%-át állati takarmányozásra használják fel. Utsó voltam.
2012. júl. 16. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!